30/12/2011

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις ψευδείς διατυπώσεις της «Δύναμης Ελπίδας», σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Αποτεφρωτήριο!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ποτέ δεν περιμέναμε, ότι ένας θεσμός όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, που με τόση ζέση έχουν αγκαλιάσει, η τοπική κοινωνία, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, φορείς, σύλλογοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης, η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ίσως το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, θα δεχόταν τα βέλη μιας προκλητικής μειοψηφίας, που επιχειρεί συστηματικά να μηδενίσει, ακόμα και το κοινωνικό έργο της Δημοτικής Αρχής, με την προσφιλή κουτοπόνηρη μέθοδο της καλλιέργειας αρνητικού κλίματος και της διαρκούς διασποράς ψευδών!                 

Η υποκρισία των στελεχών της «Δύναμης Ελπίδας» είναι πλέον καταγεγραμμένη στη συνείδηση των πολιτών! Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αδάμος συνεχάρει δημόσια τη Δημοτική Αρχή, γι’ αυτή της την πρωτοβουλία, ενώ τώρα αφήνει υπόνοιες για δήθεν έλλειψη διαφάνειας.

Και όλα αυτά ενώ γνωρίζουν, ότι όλες οι δωρεές προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο καταγράφονται στο αντίστοιχο έντυπο, το οποίο και υπογράφεται από τον ίδιο τον Δωρητή. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Δικαιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν υλική βοήθεια, αφού έχουν προσκομίσει μέχρι και εννέα (9) απαραίτητα δικαιολογητικά και έχουν ελεγχθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Την όλη διαδικασία εποπτεύουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και η νεοσυσταθείσα Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ελέγχου.

Τώρα, αν οι κύριοι της «Δύναμης Ελπίδας» θεωρούν, ότι θα πρέπει να εμπλέκονται και στη διαδικασία αξιολόγησης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Μαρκοπούλου και να αποφασίζουν για το ποιος θα τοποθετηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσουν τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης!       

Από όσο γνωρίζουμε, σε κανένα άλλο Δήμο της χώρας που έχει ιδρύσει Κοινωνικό Παντοπωλείο, δεν έχει δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της αντιπολίτευσης, να μετέχουν σε διαπαραταξιακή επιτροπή, για τον έλεγχο όλων των διαδικασιών, της εν λόγω υπηρεσίας! Εμείς προχωρήσαμε σ’ αυτή την κίνηση, γιατί η συναίνεση, κυρίως σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, είναι κύριο μέλημά μας. Είναι σίγουρο, ότι θα το ξανασκεφτούμε, όταν θα προκύψει αντίστοιχη πρόταση, για μια νέα δράση του Δήμου μας!        

Επίσης, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, η προσπάθεια επαναφοράς του ζητήματος του σχεδιαζόμενου Αποτεφρωτηρίου, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο Δήμος Μαρκοπούλου, όσο και η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων τους!

Για άλλη μια φορά διατυπώνεται η ψευδής θέση, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου τεχνηέντως προκάλεσε ένταση, με την εσκεμμένη εμπλοκή του σε δογματικά θέματα.

Επαναλαμβάνουμε, ότι πουθενά δεν επιχειρήσαμε να εξηγήσουμε, ποια είναι ή ποια θα πρέπει να είναι η θέση της Εκκλησίας μας, στο θέμα της Αποτέφρωσης. Όπως ποτέ δεν επιχειρήσαμε «να ποδοπατήσουμε ιερές διαχρονικές παραδόσεις».
Υπενθυμίζουμε, ότι στην επίμαχη παράγραφο για την οποία κατηγορηθήκαμε για διατύπωση θεολογικών προτάσεων, γίνεται μια απλή περιγραφή του τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά και στις λοιπές ομόδοξες χώρες. Οι διαφορές μεταξύ περιγραφής και προσταγής και μεταξύ περιγραφής και εξήγησης, είναι διακριτές ακόμα και στους λιγότερο υποψιασμένους.

Είχαμε μια μικρή ελπίδα, ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα στήριζαν τη Δημοτική Αρχή, όταν δεχόταν επιθέσεις από ακραίους κύκλους στην περιοχή, οι οποίοι μετέφεραν, κυρίως σε ηλικιωμένους, ότι «η αποτέφρωση είναι υποχρεωτική» και ότι ο Δήμος θα δαπανήσει πολύτιμους πόρους για ένα αμφιλεγόμενο έργο. Αντί αυτού, έχουμε τώρα την απίστευτη αλλαγή πλεύσης («κωλοτούμπα» λέγεται στην καθομιλουμένη) των μελών της «Δύναμης Ελπίδας», που δεν είναι ικανοί να στηρίξουν, ούτε τις δικές τους αποφάσεις!           

Είναι προφανές, ότι η «Δύναμη Ελπίδας» οσμίστηκε ένταση και αποφάσισε να εμπλακεί, μήπως και αποκομίσει λίγους ψήφους, από τις διαδεδομένες παρανοήσεις. Οι απελπισμένες αυτές προσπάθειές τους, γεμάτες ψεύδη και συκοφαντίες, μόνο οίκτο πλέον προκαλούν σε κάθε συμπολίτη μας. Κρίμα…