01/12/2011

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στη «Δύναμη Ελπίδας» για το έργο των Ορκωτών Λογιστών και το πόρισμα τους


Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τον Διαχειριστικό Έλεγχο των Ορκωτών Λογιστών, στις χρήσεις 2007-2010, στον Δήμο Μαρκοπούλου, η παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» επιχειρεί για ακόμα μια φορά με ψέματα και αυτό είναι λυπηρό, την καλλιέργεια αρνητικών εντυπώσεων, διατυπώνοντας την άποψη ότι το έργο των Ορκωτών Λογιστών, είναι δήθεν ελλιπές.

Αφήνει επίσης να εννοηθεί, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την επιλογή, της αποστολής του πορίσματος στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,   κάπως διευκολύνει τη συγκάλυψη των όποιων πολιτικών και ποινικών ευθυνών, της Διοίκησης του κ. Φώτη Μαγουλά. 

Αγαπητοί Συμπολίτες!
         
Είναι αντιφατικό και αστείο, να επιχειρείται η απαξίωση του έργου  των Ορκωτών Λογιστών, τη στιγμή που όλες, μα όλες, οι σοβαρά επιλήψιμες πράξεις που βαρύνουν τη Διοίκηση του κ. Φώτη Μαγουλά και στις οποίες αναφέρθηκε η «Δύναμη Ελπίδας» και στα δύο Δημοτικά Συμβούλια που ασχολήθηκαν με το ζήτημα, προέρχονται μόνο, από τα ευρήματα του εν λόγω ελέγχου!

Είναι προφανές επίσης, ότι η «Δύναμη Ελπίδας» αγνοεί παντελώς, τόσο το έργο, όσο και το κύρος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο πρωτοστατεί στην πάταξη της διαφθοράς στη χώρα μας. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, έχει να επιδείξει επιτυχίες, πολύ μεγαλύτερες από την Τακτική Δικαιοσύνη, της οποίας η πανθομολογούμενη βραδύτητα, λόγω του υπερβολικού φόρτου υποθέσεων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα!

Υπενθυμίζουμε, ότι το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διενεργεί προκαταρτικές εξετάσεις και προανακρίσεις, καθώς και ότι συλλέγει αναλυτικά στοιχεία, για την άσκηση των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων των παραβατών! 
 
Επαναλαμβάνουμε, ότι  η μοναδική ουσιαστική διαφορά με την αποστολή του πορίσματος στη Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, είναι ότι το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κάνοντας δεύτερη έρευνα, θα συγκεκριμενοποιήσει τις όποιες ποινικές ευθύνες εντοπίσει και δεν θα οδηγήσει συλλήβδην, πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα στο ποινικό ακροατήριο:

Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν απεσύρθη η πρόταση για την αποστολή του πορίσματος στη Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, όπως ψευδώς για μια ακόμη φορά ισχυρίζεται η «Δύναμη Ελπίδας», αλλά παράλληλα και ταυτόχρονα μ’ αυτήν, μπήκε για ψηφοφορία και η δεύτερη πρόταση, για παραπομπή στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η «Δύναμη Ελπίδας» θεωρεί το γεγονός, ότι θα συρθούν πρόσωπα που ανήκουν στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Μαρκοπούλου και που δεν σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις της προηγούμενης διοίκησης στα Δικαστήρια, μια… μικρή και αναγκαία ταλαιπωρία.

Δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις πιστοποιούν ξανά την πρακτική άγνοια και αδιαφορία τους, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης γενικότερα όσο και ειδικότερα στην πόλη μας και ευνοούν βέβαια, αυτούς που θέλουν να κρύψουν τις ηγετικές πολιτικές ευθύνες τους, πίσω από τους υπαλλήλους!      

Τέλος, η αποδοχή ενός εύκολου δικαστικού (προανακριτικού) διασυρμού δικαίων και αδίκων, θα έπρεπε να βάλει σε σοβαρές σκέψεις τη «Δύναμη Ελπίδας» και όχι να την οδηγήσει για ακόμη μια φορά, στην ευκολία της φτηνής δημαγωγίας!