30/12/2011

Συγχαρητήρια επιστολή στον Δήμο Μαρκοπούλου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο


Τα θερμά συγχαρητήρια του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου εισέπραξε η πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου να ιδρύσει Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα εξασφαλίζει τα απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής και ρουχισμού, καθώς και κάποια παιχνίδια για μικρά παιδιά, σε οικογένειες που αποδεδειγμένα χρήζουν υλικής βοήθειας και στήριξης!

Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις του καθενός, τα ενθαρρυντικά λόγια και η στήριξη αυτής της προσπάθειας, από ένα θεσμικό πρόσωπο, όπως αυτό του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, πιστοποιούν τη σημασία του εγχειρήματος της Δημοτικής Αρχής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντιπρόεδρος αναγνωρίζει, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της σύγχρονης φτώχειας, καθώς γνωρίζει πολύ καλύτερα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, «όταν οι τοπικοί φορείς έχουν διάθεση να συμβάλλουν ενεργά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, τότε μπορούν, με ουσιαστικές και χωρίς μεγάλο κόστος δράσεις, να συγκεντρώνουν ευρύτερη κοινωνική στήριξη, για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει».  

Τέλος, ο κ. Αντιπρόεδρος διατυπώνει την  ελπίδα ότι «το παράδειγμα του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους φορείς».