22/12/2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Ένα μεγάλο ¨ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ¨ σε όλους τους δωρητές!



Αγαπητοί Συμπολίτες!

Η προσέλευση δωρητών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας!

Μόνο τις πρώτες τρείς (3) ημέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, περισσότεροι από εκατό (100) συμπολίτες μας,  προσέφεραν βασικά είδη διατροφής, ρούχα και παιχνίδια.

Πρόκειται για  δημότες, οι οποίοι καθ’ οδόν προς την εργασία τους ή επιστρέφοντας στο σπίτι τους, σταμάτησαν και προσέφεραν ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια, ένα παιδικό παιχνίδι και ορισμένες φορές, όσοι μπορούσαν, αρκετά περισσότερα!       

Επίσης, στο διάστημα των τριών αυτών ημερών, ήδη περισσότερες από τριάντα  (30) οικογένειες δημοτών μας, ζήτησαν και έλαβαν βοήθεια, σε τρόφιμα και ρούχα.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για τον τόπο μας, το γεγονός ότι οι δημότες μας σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, επιβεβαιώνουν καθημερινά, ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη παραμένει ισχυρό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και της τοπικής μας  παράδοσης.

Είναι προφανές, ότι οι δημότες μας απέδειξαν ήδη έμπρακτα και περίτρανα, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και άπλωσαν ένα δυνατό χέρι βοήθειας, σε όλους όσους το χρειάζονται!

Η διάρκεια αυτής της προσπάθειας, είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας. Είναι προφανές, ότι εάν η συμπαράσταση των δημοτών μας παραμείνει αμείωτη (γεγονός για το οποίο είμαι πλέον βέβαιος), το στοίχημα θα κερδηθεί!

Στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί και μια μικρή, προσωπική εξομολόγηση:

Διαπιστώνοντας την ύπαρξη ενός πραγματικού ¨ανθρώπινου ποταμού¨ θετικών συναισθημάτων, που ξεχειλίζει μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αισθάνομαι πραγματικά πολύ υπερήφανος και ιδιαίτερη τιμή και ευγνωμοσύνη, που σήμερα συμβαίνει να είμαι Δήμαρχος, μιας τέτοιας πόλης!

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και δύναμη σε όλους σας!

     
Με ιδιαίτερη τιμή,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.