23/12/2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Μοναχικά ηλικιωμένα άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ, επισκέπτονται τα μέλη της Ομάδας Αγάπης του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου και της Υπεύθυνης του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη κας Ν. Μακρή, βοηθώντας τους να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, όπως αγορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων κ.α.

Όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα, τα μέλη του ΚΑΠΗ, δραστηριοποιούνται έμπρακτα, μέσα από την Ομάδα Αγάπης και την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσπαθώντας μέσα από διάφορες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, να βρουν πηγές και χρήματα για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, με μοναδικό σκοπό, να ανθίσει ξανά στο πρόσωπό τους, το χαμόγελο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, δυο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, στους χώρους του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη: συγκέντρωση με απογευματινό τσάι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα μέλη, στις 21 Δεκεμβρίου, όπου οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, ένωσαν τις παιδικές φωνούλες τους και τραγούδησαν για τις Άγιες ημέρες που διανύουμε, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας.

Και στις δυο εκδηλώσεις, μέσω συμβολικού αντιτίμου, τα μέλη, οι συγγενείς και φίλοι τους, είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν οικονομικά τις δράσεις Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Καλά Χριστούγεννα!