13/03/2014

"ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ": ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ



Ημερομηνία, 1 Μαρτίου 2014
Διακήρυξη Αρχών

Φίλες και Φίλοι,
Σε λιγότερο από 3 μήνες θα βρεθούμε όλοι μπροστά στην πρόκληση των δημοτικών εκλογών.
Σε αυτή την διαδικασία θα κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό δίλημμα.
Θέλουμε μια δημοτική αρχή σαν την σημερινή, η οποία διοικεί με ένα αυταρχικό και αναχρονιστικό μοντέλο, εξυπηρέτησης “ημετέρων”, ή θέλουμε μια δημοτική αρχή, εναρμονισμένη με τις ανάγκες της εποχής, που μπορεί να ασκεί δραστικές παρεμβάσεις με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου Δήμου;
Την τελευταία τριετία βιώνουμε μια βαθιά απογοήτευση. Απογοήτευση για το ύφος και το ήθος ενάσκησης της δημοτικής εξουσίας. Σ’ αυτήν την απογοήτευση πρέπει να δώσουμε ένα οριστικό τέλος
Προχωρήσαμε λοιπόν στην συγκρότηση μιας παντελώς νέας δημοτικής παράταξης, η οποία χωρίς ίχνος προκατάληψης, ή στείρας κομματικής προσκόλλησης, διεκδικεί την ανάληψη της δημοτικής αρχής, με ύψιστη προτεραιότητα την προοπτική για το αύριο.
Η νέα δημοτική παράταξη πλαισιώνεται από ανθρώπους, προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους,  με πρωτοπόρα και νεανική σκέψη, καθώς και από έμπειρους, αλλά άφθαρτους συνεργάτες με φρέσκιες ιδέες, με όρεξη, ήθος και γνώσεις.
Πρωταρχικός μας σκοπός, η εξομάλυνση των αντιθέσεων που τελευταία βρίσκονται σε αξιοσημείωτη έξαρση. Αυτό θα το επιτύχουμε επιλέγοντας ένα μοντέλο συνεργασίας με στόχο να ενώσει τους κατοίκους του Δήμου μας.
Συνεργασία με δημοτικές παρατάξεις, με συλλόγους, με ομάδες πολιτών, με μεμονωμένους σκεπτόμενους πολίτες, πριν και μετά την ημέρα των εκλογών.
Εισερχόμαστε στον εκλογικό στίβο προτάσσοντας ικανές δυνάμεις του τόπου μας και φιλοδοξούμε για την εκκίνηση μιας κοινής προσπάθειας συνδιαμόρφωσης του μέλλοντος του Δήμου μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς μηδενιστική σκέψη.
Πρέπει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον, με ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, με δουλειά, προοπτική και ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των πολλών υλικών δυνάμεων που διαθέτει ο τόπος μας. 
Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα “κοινά”. Δίνοντας επιτέλους “χώρο” σε κάτι ξεχασμένο. Στην ανάπτυξη, με Σχέδιο Δράσης”.  
Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για την συγκρότηση αυτής της δημοτικής παράταξης.
Η στρατηγική μας θα κινηθεί στους εξής άξονες:
  1. Διεκδίκηση όσων μας αξίζουν.
  2. Δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης με λύσεις για την καθημερινότητα.
  3. Καινοτομία για την αξιοποίηση δράσεων, ανθρώπων και τεχνολογίας.
  4. Αειφόρος ανάπτυξη προς όφελος του δημότη.
  5. Δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.
  6. Εξοικονόμηση πόρων και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος των δημοτών.
  7. Κοινωνική πολιτική. 
  8. Χρηστή και διαφανής διοίκηση.
  9. Συνεργασίες.
  10.  Επαναφορά “πολιτικού πολιτισμού” στα δημοτικά δρώμενα.

Όπλα μας η γνώση – λύση των προβλημάτων του Δήμου και των Δημοτών, η συλλογικότητα, η ειλικρίνεια, η δημιουργικότητα, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για τον τόπο μας.
Προσβλέπουμε σε έναν ευρύ κοινωνικό και ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό την ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης.
Με ευθύνη και κριτική σκέψη συγκροτήσαμε την νέα αυτή δημοτική παράταξη.
Στεκόμαστε μπροστά σας και σας καλούμε σε συστράτευση και συμπόρευση, για να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον που ταιριάζει και αξίζει στον τόπο μας και στους κατοίκους του.
Για την δημοτική παράταξη «Σχέδιο Δράσης»,

Λεωνίδας Ι. Μπέης
Υπ. Δήμαρχος
Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας