19/03/2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ - ΑΞΟΝΑΣ Γ': ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ TOY ΠΟΛΙΤΗ
ΣΤΟΧΟΙ: ΣΥΝAIΝΕΣΗ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Ο ρεαλισμός που πρέπει να διακατέχει την αντίληψη ενός πολιτικού φορέα που θα κληθεί να υλοποιήσει ιδέες και να πάρει αποφάσεις, πρέπει απαραιτήτως να εδράζεται σε ένα ΟΡΑΜΑ. Να χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες δράσεις, εφαρμόσιμες στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων της κοινωνίας, αφήνοντας ταυτόχρονα παρακαταθήκες εξέλιξης για το μέλλον. Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει ειδικά η τοπική κοινωνία, είναι επιβεβλημένο η Δημοτική Αρχή να αφουγκράζεται τις διαρκώς αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες και να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Μαρκοπούλου, αναφορικά με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ & τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ:
Α. ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
  1. Παιδεία
    1. Βελτιώνουμε τις υποδομές των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.
    2. Διεκδικούμε την κυριότητα των σχολικών εγκαταστάσεων από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (διάδοχη κατάσταση του Ο.Σ.Κ. - Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), με ταυτόχρονη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.
    3. Προγραμματίζουμε τις βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες ανάγκες για σχολική στέγη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία.
    4. Αποδέσμευση και αξιοποίηση χώρων για ανέγερση σύγχρονων σχολικών μονάδων. Απαλλοτρίωση του οικοπέδου της ΧΙΛΙΣΤΡΑΣ για ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου, ανέγερση νέου Λυκείου στο χώρο του πρώην DECK, νέο σχολικό συγκρότημα στην υπό μελέτη έκτη πολεοδομική ενότητα (6η Π.Ε.) Πόρτο Ράφτη (Δρίβλια), καθώς και κλειστό γυμναστήριο στην ίδια γειτονιά.
    5. Καλύπτουμε τις ανάγκες σε υλικά & αναλώσιμα για όλα τα σχολεία, χωρίς επιβάρυνση των γονέων.
    6. Λειτουργούμε τη Δημοτική Συγκοινωνία συμπληρωματικά της σχολικής συγκοινωνίας.
  1. Μεταφορές/Συγκοινωνία
    1. Πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου απαιτεί τα παρακάτω, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (λ.χ. Δημοτική Συγκοινωνία, ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ):
      1. Κυκλική διασύνδεση όλων των περιοχών του Πόρτο Ράφτη.
      2. Διασύνδεση Πόρτο Ράφτη-Μαρκοπούλου-Σταθμού Προαστιακού Κορωπίου ανά 30'.
    2. Κατασκευάζουμε σύγχρονες στάσεις που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας.
  2. Αθλητισμός
    1. Διεκδικούμε σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα το γήπεδο στο Αυλάκι.
    2. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Μαζικού Αθλητισμού και ιδιαίτερα της νεολαίας, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
    3. Στηρίζουμε το έργο των αθλητικών συλλόγων και σωματείων, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και ενισχύοντας οικονομικά εκείνους που προάγουν τον Μαζικό Αθλητισμό.
  3. Κοινωνική Συνοχή-Μέριμνα
    1. Δημιουργούμε την Κεντρική Πλατεία Πόρτο Ράφτη στο ΟΤ.264 (δίπλα στο KAZBA) ή όπου αλλού κριθεί προσφορότερο.
    2. Προστατεύουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που προβλέπονται στα σχέδια.
    3. Εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου και δημιουργούμε νέες όπου λείπουν.
    4. Δημιουργούμε χώρο που θα λειτουργεί ως «ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ».
    5. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την επιτυχημένη λειτουργία των ΚΑΠΗ εμπλουτίζοντας τις δραστηριότητές τους. Ταυτόχρονα, καταργούμε την ετήσια συνδρομή μελών.
    6. Λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τον επανασχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
    7. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων με προτεραιότητα στις εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.ά.), στον εκφοβισμό (bullying) και στην κοινωνική απομόνωση.
    8. Δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων διεκδικώντας την ενδυνάμωση του Α.Τ. Μαρκοπούλου και του Α.Σ. Πόρτο Ράφτη σε προσωπικό και μέσα.
    9. Χτίζουμε σχέσεις συνεργασίας με τους τοπικούς συλλόγους αποσκοπώντας στην αφύπνιση και συμμετοχή όλων των κυττάρων της κοινωνίας μας.
    10. Ανασχεδιάζουμε και ενδυναμώνουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και προάγουμε την ιδέα του Εθελοντισμού.
    11. Παρέχουμε χώρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου σε όλους τους επίσημους φορείς και συλλόγους (λ.χ. πολιτιστικοί, αθλητικοί, επαγγελματικοί, κ.ά.).

Β. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
  1. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επαφή της νέας γενιάς με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αναδεικνύοντας όλους τους χώρους, τα μνημεία και την ιστορία τους.
  2. Αναδεικνύουμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε κέντρο παραγωγής πολιτισμού.
  3. Ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο όλους τους φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, λ.χ. η Φιλαρμονική, οι Περίακτοι, η Χορωδία, κ.ά.
  4. Καθιερώνουμε ετήσιες εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι του Κρασιού» με σκοπό ο μεσογείτικος αμπελώνας να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών και εντείνουμε τις προσπάθειες για τη δημιουργία Μουσείου Οίνου.
  5. Αναβιώνουμε και αναδεικνύουμε σε υπερτοπικό γεγονός τον ετήσιο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου (Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου - Αυλάκι Πόρτο Ράφτη).

Περιμένουμε τις προτάσεις σας έως και τις 15 Μαρτίου 2014!

Fax: 22990-75380, 22990-84514
Κινητά: 6976622052, 6947073095
Facebook: Dynami Elpidas
Πόρτο Ράφτη, 25/02/2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr