21/03/2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ "ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ"

  
Αγαπητέ κ. Γάκη,

            Στα ευρύτερα  πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαρκοπούλου, θέσαμε  ως κύριο στόχο την δημιουργία ενός «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ», για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση- δραστηριοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και σημαντικών εταιριών, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στο εν λόγω κοινωνικό μας έργο.

Από την ημέρα των εγκαινίων του, στις 17 Δεκεμβρίου 2011, το Κ.Π.  έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε τρόφιμα (π.χ. όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, είδη προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χαρτικά κ.ο.κ ), ρούχα και παιχνίδια, σε διακόσιες σαράντα (240) περίπου οικογένειες συμπολιτών μας, που αποδεδειγμένα (κατόπιν αίτησης και κατάθεσης δικαιολογητικών στην υπηρεσία μας), αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.

Είναι προφανές, ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσφορές των δωρητών, για αυτό και θα θέλαμε να  σας ευχαριστήσουμε που γίνεστε και εσείς αρωγοί στο εν λόγω εγχείρημα μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια το δύσκολο αυτό έργο μας, που σαν στόχο έχει την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενών μας.

            Ενδεικτικό είναι το κάλεσμα αλληλεγγύης μέσω της προσφοράς τροφίμων, αντί καταβολής εισιτηρίου, που απευθύνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στις κοινωνικές & πολιτιστικές  εκδηλώσεις του Δήμου μας, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κ.λ.π., κίνηση στην οποία, ανταποκρίνεται ο κόσμος. Δίχως όμως τη στήριξη φορέων και εταιρειών, είναι βέβαιο πως δεν θα ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες ενίσχυσής του, που καταβάλουμε.

   Για το λόγο αυτό, σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά  και την στήριξη σας και παρακαλούμε να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας σε όλους και όλες, όσοι συμμετείχαν στην δράση.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


Η Κοινωνική Λειτουργός,                                                    Η Αντιδήμαρχος                                                                                                                                   Παιδείας, Πολιτισμού
           & Κοινωνικής Πρόνοιας,


   Σταύρου Βασιλική                                                                Μαρία Κιμπιζή