16/03/2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ


Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2012, στην πόλη μας.

Στη δυσμενή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, οφείλουμε μαζί με τις εκδηλώσεις τιμής των Αγωνιστών του ’21, να προβάλλουμε παράλληλα και το μήνυμα ελπίδας, που φέρνει η μακρόχρονη ιστορία των αντιστασιακών αγώνων του έθνους μας, διαχρονικά.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος εκφραστής αυτού του μηνύματος, από το ζωντανό σύμβολο της αντίστασης, τον κ. Μανώλη Γλέζο, ο οποίος από τη θρυλική υποστολή της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη, το Μάιο του 1941 και μέχρι σήμερα, δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή, να είναι ο ίδιος μπροστά, στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και ελευθερία.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει την τιμή να υποδεχτεί την ημέρα της εθνικής μας επετείου, τον κ. Γλέζο, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Οι Εθνικοαπελευθερωτικοί Αγώνες των Ελλήνων», στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχείου Μαρκοπούλου), στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρόγραμμα Εορτασμού Κυριακής, 25ης Μαρτίου 2012

-  Ώρα 9.20 π.μ.: Συγκέντρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου.
-  Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη της πόλης μας.
-  Τελετή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης μας.
-  Ώρα 11:00 π.μ.: Παρέλαση.
-  Ώρα 12.00 μ.: Ομιλία του κ. Μανώλη Γλέζου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.