14/03/2014

Ανακήρυξη υποψηφίων ΚΚΕ


Δήμου Μαρκοπούλου

Δελτίο τύπου

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε στον πολυχώρο του κινηματογράφου Άρτεμις, την Κυριακή 16/2/2014 μίλησαν το μέλος της επιτροπής περιοχής του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Συρίγος Βάλσαμος και ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρκοπούλου Συλλελόγλου Ανδρέας.

Από την πλευρά του ο Συρίγος Βάλσαμος τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα δώσει την εκλογική μάχη ενιαία με όλες του τις δυνάμεις, στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια και στους δήμους. Κάλεσε την εργατική τάξη, τους μικρούς επαγγελματίες, τους αγρότες, την νεολαία, να εμπιστευτούν και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, γιατί είναι το μόνο κόμμα που χρόνια τώρα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα κόντρα στα μονοπώλια. Καθημερινά οι κομμουνιστές δίνουν τον αγώνα μέσα και έξω από την βουλή: στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σωματεία κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ από την εποχή του Μάαστριχτ αλλά και παλιότερα είπε την αλήθεια, προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για την ΕΕ και τα δεινά που θα φέρει στους λαούς της Ευρώπης. Σημείωσε ότι κανένα κόμμα δεν αγωνίζεται για διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, αλλά όλοι, με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης ο καθένας, παλεύουν για την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων. Μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη πρόταση για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού: Με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους. Κλείνοντας, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν το ΚΚΕ όχι μόνο με την ψήφος τους αλλά και την «λαϊκή συμμαχία» για την ανατροπή, την λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό.»

Ο Ανδρέας Συλλελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Μαρκοπούλου και δημοτικός σύμβουλος με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συμπλήρωσε: « ότι στον δήμο Μαρκοπούλου σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τίμησε την προεκλογική της διακήρυξη των εκλογών του 2010 και προώθησε το σύνολο των προτάσεων και στόχων της, προς όφελος του λαού. Ασκώντας αντιπολίτευση αρχών και όχι προσωπικών αντεγκλήσεων έβαλε με συνέπεια στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας: ανεργία, φτώχεια, εργαζόμενοι Δήμου, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, αντιπυρική προστασία,κ.α.
Απευθυνόμενος στους άλλους συνδυασμούς τους κάλεσε να δηλώσουν από τώρα με ποιο τρόπο θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για δημοτικό έργο όταν γνωρίζουν:
- ότι το 80% των αποφάσεων της Ελλάδας παίρνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και
στη συνέχεια μεταφέρονται στην χώρα μας με τη μορφή κοινοτικής νομοθεσίας.
- ότι οι κυβερνητικές πολιτικές αφαιρούν πόρους από τις Περιφέρειες και τους
Δήμους μέσα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς
- ότι παρακρατούνται παράνομα ακόμα κι αυτοί οι νόμιμα θεσμοθετημένοι για την αυτοδιοίκηση πόροι.


Εμείς, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τόνισε ο Ανδρέας Συλλελόγου, έχοντας καταγγείλει και καταψηφίσει τους προϋπολογισμούς του δήμου και το τεχνικό του πρόγραμμα όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για:
- Άμεση καταβολή των οφειλομένων από το κράτος στο Δήμο μας.
- Διεκδίκηση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης
- Μείωση έως κατάργηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε κατηγορίες
εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πολιτικά, όχι στενά τεχνικά και δικαστικά, αξιοποιούμε κάθε μορφή διεκδίκησης ανέφερε ο Ανδρέας Συλλελόγλου.
Γνωρίζουμε και καταγγέλλουμε ότι σήμερα στην πατρίδα μας η εργασία κι ο μόχθος υπεροφορολογείται σε αντίθεση με τα προνόμια της άρχουσας τάξης. Παλεύουμε για τα τοπικά και λαϊκά προβλήματα σε ένα πλαίσιο συνολικής ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.
Οι άλλοι συνδυασμοί στο σύνολό τους εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και απολίτικοι εξαπατώντας τους δημότες. Επιχειρήματα αφελή και εκθέσεις ιδεών περί νέων ανθρώπων και ιδεών, ηθικής διαχείρισης, κρίσης που οφείλεται σε λαθεμένες πολιτικές επιλογές (!) και άλλες φλυαρίες και αλληλοκατηγορίες χαρακτηρίζουν όλους αυτούς τους συνδυασμούς εισάγοντας πολιτικό λόγο του χαμηλότερου δυστυχώς επιπέδου. Κρύβουν από τους δημότες τα πραγματικά τους πιστεύω.
Όπως και στο παρόν δημοτικό συμβούλιο θα διαλυθούν σύντομα στα εξ ων συνετέθησαν, έχοντας στο μεταξύ αρπάξει τη ψήφο των δημοτών!

Χρειάζονται ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Οι δημότες απαιτούν ταυτόχρονα το αναγκαίο έργο και φορολογική ελάφρυνση.
Πώς όμως θα γίνει αυτό χωρίς διεκδίκηση μαζικά και αποφασιστικά; Σε τι κατεύθυνση, με ποιο στόχο και με ποιο περιεχόμενο θα κινηθεί ο αγώνας τους;
ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ  ΜΟΝΟ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.»
Με ενιαία κριτήρια ψήφου σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές  κάλεσε το λαό να μη ξοδεύεται κάτω από ξένες προς τα συμφέροντά του σημαίες, αλλά να ενισχύσει το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παντού..!!