13/03/2014

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ στο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ & το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για το ΔΗΜΟ των ΠΟΛΙΤΩΝ



Η Αυτοδιοίκηση που θα έπρεπε να είναι ένας λαϊκός, συμμετοχικός και δημοκρατικός θεσμός, ιδιαίτερα τώρα με την επιβολή των σκληρών         μνημονιακών πολιτικών,  μετατράπηκε (με την ανοχή και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών) σε ελεγχόμενο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.
Οι πόροι της κατακρεουργήθηκαν από τις πολιτικές λιτότητας και οι ελάχιστοι που απομένουν ελέγχονται από το Παρατηρητήριο Αυτοδιοίκησης και την τρόικα.
Οι αρμοδιότητές της ψαλλιδίστηκαν ή δεν μπορούν να ασκηθούν λόγω έλλειψης πόρων.
Ολόκληρες Υπηρεσίες της καταργούνται (σχολικοί φύλακες – δημοτική αστυνομία) με στόχο το φιλέτο των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης που επιβουλεύονται οι ιδιώτες «εθνικοί» εργολάβοι.
Οι πόροι του ΕΣΠΑ κατευθύνονται σε αντιπαραγωγικές κύρια δραστηριότητες που σχεδιάζονται έξω από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Οι δομές Αλληλεγγύης λειτουργούν τυπικά με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα η Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που θέλουν να την υπηρετήσουν έχουν ένα μέγιστο καθήκον:
Να οργανώσουν την αντίσταση των πολιτών σήμερα και να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου μας από την επόμενη μέρα της ανατροπής αυτής της καταστροφικής πολιτικής.
Η Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να επιστρέψει στις ρίζες της, στους καιρούς που ήταν ένας καθαρός λαϊκός θεσμός, δίπλα στους αγώνες των πολιτών.
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξανακερδίσει το ρόλο της ως Ριζοσπαστικός, Κινηματικός, Αντιμνημονιακός, Άμεσα Δημοκρατικός, Οικολογικός και Αλληλέγγυος Θεσμός που θα αντλεί τη δύναμή του άμεσα από τους πολίτες και θα ελέγχεται επίσης άμεσα από αυτούς.

Άρα σήμερα, μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές, πρέπει ξεκάθαρα να διακηρύξουμε ότι:
Δεν θέλουμε Αυτοδιοίκηση ενταγμένη στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική αλλά Αυτοδιοίκηση Δύναμη Αντίστασης και Ανατροπής
Δεν θέλουμε Αυτοδιοίκηση με ψαλλιδισμένα τα φτερά των πόρων και των αρμοδιοτήτων αλλά Αυτοδιοίκηση στήριγμα στη νέα προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του τόπου μας
Δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση να είναι Θεσμός δι’ αντιπροσώπων αλλά την Αυτοδιοίκηση της Άμεσης Δημοκρατίας με πρωταγωνιστές τους πολίτες

Και για το Δήμο μας εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για:
Να κατακτηθεί – επιτέλους- η κοινή πορεία ανάπτυξης των δύο πόλεων (Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη) χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Να υλοποιηθούν αναγκαία έργα υποδομής και υπηρεσιών όπως  π.χ. αποχέτευση για το 100% του Πόρτο Ράφτη και το υπόλοιπο 30% του Μαρκόπουλου – οδοποιία –  αντιπλημμυρικά - δομές εκπαίδευσης & πρόνοιας – συγκοινωνία.
Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Πόρτο Ράφτη για να ωφεληθούν οι πολίτες και θα εμποδίσουμε  καταστρεπτικούς και δήθεν αναπτυξιακούς σχεδιασμούς για μαρίνες και δόμηση της χερσονήσου της Πούντας να μας κάνουν ξένους στον τόπο μας.
Να υπερασπίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους  δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους που κατακτήθηκαν με πολύχρονους  αγώνες των πολιτών.
Να μην επιτρέψουμε σε ρυπογόνες δράσεις στα λατομεία και στη βιομηχανική περιοχή να περικυκλώσουν το Μαρκόπουλο και να καταστρέψουν το περιβάλλον.

Τέλος εμείς, η Δημοτική Κίνηση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για το ΔΗΜΟ των ΠΟΛΙΤΩΝ» δηλώνουμε ότι όπως άμεσα και δημοκρατικά αποφασίσαμε για τις θέσεις μας, το πρόγραμμα και τους υποψηφίους μας, με τον ίδιο τρόπο θα θεσμοθετήσουμε ως Δημοτική Αρχή διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας ώστε οι πολίτες να αποφασίζουν για τον προγραμματισμό έργων και δράσεων αλλά και να ελέγχουν τη Δημοτική Αρχή και όλα τα όργανα του Δήμου.
Για να γίνει ο Δήμος Μαρκοπούλου ο Δήμος των Πολιτών.


                        9 Μαρτίου 2014
Απόφαση της Συνέλευσης της Δημοτικής Κίνησης
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για το ΔΗΜΟ των ΠΟΛΙΤΩΝ

             Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη