29/03/2016

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, με δικό του Περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετείχε με δικό του Περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FoodExpo Greece», που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, στο χώρο του «Metropolitan Expo», δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Χαρακτηριστικό και μετρήσιμο παράδειγμα της θερμής ανταπόκρισης, που έτυχε αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου και της Δημοτικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρκοπούλου, είναι το γεγονός, ότι στις τρεις (3) μόλις μέρες διάρκειας της Έκθεσης, δόθηκαν περισσότερα από πέντε χιλιάδες (5.000) φυλλάδιαστους επισκέπτες του Περιπτέρου, που τους ενημέρωναν και παρουσίαζαν τα είδη και προϊόντα, των παραγωγών, που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, χαιρέτισε την πρώτη αυτή άκρως επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου, δηλώνοντας: «Συγχαρητήρια στον καλό φίλο και συνεργάτη, Δημοτικό Σύμβουλο, Τάσο Νικολακόπουλο και στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, για την εξαιρετική δουλειά και παρουσία του Δήμου Μαρκοπούλου στην Έκθεση, που είχε ως στόχο, την προώθηση των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας! Η προσπάθεια πέτυχε απόλυτα, του χρόνου, ακόμα καλύτερα»!

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρκοπούλου και υπεύθυνος της συμμετοχής του Δήμου στην «FoodExpo Greece», κ. Τάσος Νικολακόπουλος, αναφέρθηκε στις θετικότατες εντυπώσεις που άφησε στους επισκέπτες η διεθνής αυτή πρώτη παρουσία του Δήμου, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο και υψηλές απαιτήσεις της διεθνούς διοργάνωσης, η επιβεβαίωση του κοινού, ότι το Μαρκόπουλο είναι ταυτισμένο με την παραγωγή εξαιρετικού κρασιού, η ευχάριστη έκπληξη που προξένησε στους επισκέπτες, η φιλοξενία και παρουσίαση και παραγωγών φιστικιού, σύκου και ελαιολάδου.

Κατά την επίσκεψή του στο Περίπτερο του Δήμου Μαρκοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, εξήρε την πολύ καλή πρωτοβουλία της πρώτης αυτής συμμετοχής του Δήμου σε διεθνή έκθεση, διαβλέποντας σε μια στενότερη συνεργασία με την Περιφέρεια, για αντίστοιχη συμμετοχή του χρόνου.

Το χώρο παρουσίασης των παραγωγών και προϊόντων του Δήμου, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Γιώργος Σμέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου κ. Χρήστος Δρίτσας, οι Αντιδήμαρχοι Μαρκοπούλου κ. κ. Μαρία Κιμπιζή και Γιάννης Ευαγγελίου, η Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Μπίλυ Δρίτσα και Φάνης Σταμπέλος.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια, τους εκατοντάδες επισκέπτες, τους παραγωγούς που «αγκάλιασαν», την πρώτη του παρουσία σε διεθνές εμπορικό επίπεδο, με την ενεργή συμμετοχή τους και απευθύνει από τώρα κάλεσμα στους αγρότες, κτηνοτρόφους και οινοπαραγωγούς του Δήμου, σε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την ακόμη καλύτερη προετοιμασία της προβολής των εξαιρετικών προϊόντων του τόπου μας, τόσο με τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, όσο κυρίως, με τη συμμετοχή του Δήμου, στην αντίστοιχη Έκθεση, το 2017!

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, μπορούν να δηλώνουν το ονοματεπώνυμο τους, την ιδιότητα και προϊόν παραγωγής τους, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail) και ταχυδρομική διεύθυνση, στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Μαρκοπούλουemailmarkopouloagro@gmail.com