02/03/2016

Η θέση και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Μαρκοπούλου, όσον αφορά στο Προσφυγικό


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι χθες, Τρίτη, 1η Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με δική μας πρωτοβουλία, επίσκεψη και συνάντηση, των Δημοτικών μας Συμβούλων κας Ζωής Γιαννάκη και κας Μπίλυ Δρίτσα, καθώς επίσης και της κας Σοφίας Κώστα, στη Βουλή, με στελέχη και τον Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, κο Πάνο Σκουρολιάκο.

Από την πλευρά του Δήμου Μαρκοπούλου, έγινε σαφής η θέση μας, όσον αφορά στο Προσφυγικό Ζήτημα, δια των προαναφερθεισών εκπροσώπων. Συγκεκριμένα, ετέθησαν οι εξής παράμετροι:

1) Ο Δήμος Μαρκοπούλου στέκεται αλληλέγγυος και δίπλα στους Πρόσφυγες, στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και δηλώνει έτοιμος και πρόθυμος, να αναλάβει κάθε σχετική πρωτοβουλία, για την ανακούφισή τους.

2) Σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνει ήδη, την Κυριακή, 20/3/2016, συλλογή τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης, για την στήριξη των Προσφύγων, από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., στην είσοδο του Δημαρχείου.

3) Με γνώμονα πριν απ’ όλα, την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και την αποφυγή, της όποιας άσκοπης ταλαιπωρίας των Προσφύγων, τους γνωρίσαμε, ότι δεν υφίσταται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, κατάλληλος χώρος, για την προσωρινή διαμονή ή εγκατάστασή τους.

Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Πάνος Σκουρολιάκος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, μας ενημέρωσε, ότι δεν προβλέπεται η οποιασδήποτε μορφής, εγκατάσταση Προσφύγων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαρκοπούλου.