09/03/2016

«Βραδιές Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου» στο Πολιτιστικό Κέντρο - Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου, «Τα Παπουτσάκια που λένε Παραμύθια», της Αγγελικής Βαρελλά


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αν. Αττικής «Άγιοι Τερέντιος & Νεονίλλη», συνεχίζουν τις«Βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου», για παιδιά από 7 ως 12 ετών και σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο -  Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34), όπου θα πραγματοποιηθεί η αφήγηση του βιβλίου «Τα Παπουτσάκια που λένε Παραμύθια», της Αγγελικής Βαρελλά, των εκδόσεων «Άγκυρα».

Μα, είναι δυνατόν να μιλάνε τα παπουτσάκια; Και βέβαια είναι, όταν μάλιστα έχουν να διηγηθούν παραμύθια, που δίνουν θάρρος και κουράγιο!

Ο Ηλίας είναι ένα παιδί της χαράς, που αντιμετωπίζει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Μόνος του βρίσκει τρόπο να ξεπεράσει το βάσανό του και να κάνει όσο γίνεται πιο όμορφη τη ζωή του και τη ζωή των άλλων, γύρω του.

Το βιβλίο έχει διακριθεί με το Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Μετά την αφήγηση, θα ακολουθήσει δραστηριότητα ζωγραφικής και χειροτεχνίας, για όλα τα παιδιά!

Η Αγγελική Βαρελλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966 και έκτοτε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας, για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. Μετάφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά, πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία, την τηλεόραση και περιοδικά. Έργα της, σκετς και λοιπά θεατρικά, παίζονται στα σχολεία. Είναι πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Λέσχης Μελέτης και Έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας «Διαδρομές». Το βιβλίο της «Η Ελλάδα κι εμείς», αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα (1968) της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ). Το βιβλίο της «Φιλενάδα, Φουντουκιά μου», κέρδισε έναν από τους τρεις επαίνους του Διεθνούς Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας Janusz Korczak (1985) στην Πολωνία. Προτάθηκε για το σύνολο του έργου της, από τον κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το Βραβείο Άντερσεν το 1990. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων (1998), για το έργο της «Κόρινθος».

Οι βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου συνεχίζονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με σκοπό τη φιλαναγνωσία και την επικοινωνία, μέσα από το ταξίδι στον πλούσιο κόσμο των βιβλίων και των παραμυθιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, για μικρούς και μεγάλους.

Σας περιμένουμε όλους!