01/04/2015

Υπεγράφη η Σύμβαση, για την κατασκευή του 3ου Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

1) Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι σήμερα, Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015 (και η είδηση είναι απολύτως αληθινή), έχει ήδη υπογραφεί, η Σύμβαση για την κατασκευή του νέου, τρίτου (3ου) Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρκοπούλου, με την ανάδοχο Εταιρεία «ΔΑΜΩΝ ΑΤΕ», έπειτα από έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, με εξαετείς δικαστικές διαμάχες και προστριβές. 

Η παράδοσή του, προβλέπεται να γίνει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή μέσα σε εννέα (9) μήνες!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου, η οποία μετά από συνάντησή της με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κο Σωτήρη Μεθενίτη και σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, κου Πέτρου Φιλίππου, κυριολεκτικά στην εκπνοή των προθεσμιών, ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας, προκειμένου το έργο να μην απενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013».

Από την πλευρά της, η ανάδοχος Εταιρεία δεσμεύτηκε ρητά, τόσο για την άριστη ποιότητα της κατασκευής, όσο και για την απόλυτη συνέπειά της στους χρόνους των προθεσμιών, προκειμένου την Κυριακή, 27η Δεκεμβρίου 2015, να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρκοπούλου!

2) Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στην Αττική, που ήδη εξασφάλισε την καταβολή 20,8 εκατομμυρίων Ευρώ για τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου. 

Ως εκ τούτου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη στις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου μας, η διαδικασία για την παρακατάθεση των χρηματικών αποζημιώσεων, σε πεντακόσιες (500) σχεδόν οικογένειες συμπολιτών μας και ταυτόχρονα δρομολογείται, η κατασκευή του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου για την περιοχή μας!

3) Επιπλέον, σε λίγους μήνες, ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σταδίου, με κερκίδες 2.500 θέσεων, στο Γήπεδο  Μαρκοπούλου και με 1.400 τ.μ. ισόγειο ωφέλιμο χώρο για αθλητικές, διοικητικές και άλλες δραστηριότητες! 

Ήδη εγκαινιάστηκε (νικηφόρα!) ο καινούριος χλοοτάπητας του Γηπέδου μας. 

Πρόκειται για ένα Στάδιο, πραγματικό στολίδι για τον Δήμο μας, που θα προάγει τον Αθλητισμό και θα αναβαθμίσει ραγδαία απ’ το φθινόπωρο, την ποιότητα των αθλητικών υποδομών μας.

4) Επίσης, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, την οφειλόμενη τιμή προς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας έδωσαν αρχές και αξίες,το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης του Κ.Α.Π.Η. Μαρκοπούλου, ενώ αντίστοιχες εργασίες, έχουν προγραμματιστεί άμεσα και για το Κ.Α.Π.Η. Πόρτο Ράφτη! 

Ευχαριστούμε και πάλι, όλους όσοι συνέβαλαν στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Κ.Α.Π.Η., προκειμένου να έχουμε σήμερα, αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. 

Παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις κρατικές επιχορηγήσεις να έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 70% πλέον, ο Δήμος Μαρκοπούλου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες προς τους δημότες.

Χαιρόμαστε που βλέπουμε τους κόπους μας να πιάνουν τόπο και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος και να διεκδικούμε το καλύτερο, για τον Δήμο Μαρκοπούλου!