27/04/2015

Ιππασία: Φουρλής, Παπαθανασίου & Ντελντίνοβα Πρωταθλητές 2015 στην Υπερπήδηση Εμποδίων


Δύο ιππείς και μία αμαζόνα αναδείχθηκαν πριν από λίγο Πρωταθλητές 2015 στην Υπερπήδηση Εμποδίων στο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. 

Στην Κατηγορία Ενηλίκων μόλις στην τελευταία διαδρομή έγινε η ανατροπή και χάρη στην σημερινή άπταιστη διαδρομή του ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Casimir de la Pomme έμεινε στους 0,18 βαθμούς και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2011 Πρωταθλητής στην Κατηγορίας Ενηλίκων. Στην 2η θέση ήταν η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Companion με 4 βαθμούς, που πήρε μέρος για πρώτη φορά στην κατηγορία και τρίτος Πρωταθλητής ο Δημήτρης Νάτσης με τον Antonov με 10,56 βαθμούς ποινής. Νικήτρια του σημερινού Grand Prix της κατηγορίας Ενηλίκων ήταν η Hannah Μυτιληναίου με τον Broadway. 

Στην Κατηγορία Εφήβων Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Πρωταθλητές Παίδων του 2013, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Quatuor des Bordes με συνολικά 6,27 βαθμούς στους τέσσερις γύρους. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον Oscar du Peron με 8,77 βαθμούς και τρίτος με 12 βαθμούς ο Ιωάννης Μαρινάκης με τον Magic de France. Νικήτρια στο σημερινό αγώνισμα Grand Prix με τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ ήταν η Ελένη Χουχουλή με τον Czarevitch. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. O Quatuor είναι το άλογο που κέρδισα και το πρωτάθλημα παίδων το 2013, στην πρώτη μας τότε συμμετοχή στην κατηγορία. Και φέτος ήταν η πρώτη μας συμμετοχή στην Κατηγορία Εφήβων. Φυσικά για τη νίκη αυτή ευχαριστώ πολύ το άλογό μου και όσους ανθρώπους με στηρίζουν, τους γονείς μου και τον προπονητή μου» δήλωσε ο νέος Πρωταθλητής Εφήβων.

Στην κατηγορία Παίδων στην πρώτη της συμμετοχή σε πρωτάθλημα η Αρίνα Ντελντίνοβα με τον Khan κατάφερε να κερδίσει τόσο το πρωτάθλημα μετά από μπαράζ με άλλες τρεις αμαζόνες που διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τον τίτλο όσο και τον αγώνα Grand Prix. Η αμαζόνα του ΙΟΚΑΛSG είχε άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο στο μπαράζ 36,08. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Άννα Δανάλη με τον Con Top και τρίτη Πρωταθλήτρια η περσινή Πρωταθλήτρια Παίδων, Σελήνη Ποππ με την Saigon. «Ένα χρόνο πριν απέκτησα την άδεια ικανότητας συμμετοχής στους αγώνες και φέτος πήρα μέρος στο πρωτάθλημα της παίδων για πρώτη φορά. Δεν περίμενα να κερδίσω τον τίτλο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα τελικά» δήλωσε η νέα Πρωταθλήτρια Παίδων, 14χρονη Αρίνα Ντελντίνοβα. 

Νικήτρια Αμαζόνα 2015 αναδείχθηκε το πρωί η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot με 0 βαθμούς ποινής στο σύνολο των τεσσάρων γύρων. Δεύτερη ήταν η μητέρα της, Hannah Μυτιληναίου με τον Gintonic με 2,45 βαθμούς και τρίτη η Μαργαρίτα Δενδρινού με τον Bonfire με 7,56 βαθμούς. Νικήτρια στο αγώνισμα Grand Prix ήταν η Μιλένα Παππά με τον Crème με άπταιστη και τον καλύτερο χρόνο στο μπαράζ, που πήραν μέρος 8 αμαζόνες. 

Το Πρωτάθλημα 2015 ολοκληρώθηκε στο κεντρικό Ολυμπιακό ιπποδρόμιο υπό τους ήχους του Ζορμπά, με τις απονομές των Πρωταθλητών 2015 και τον κόσμο να χειροκροτεί τους μεγάλους πρωταγωνιστές, ιππείς και άλογα. 

Από το Γραφείο Τύπου
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας