30/10/2013

Ανακοίνωση από τον ΙΟΠΟΡ, των αγωνιστικών ομάδων optimist για την περίοδο 2013-2014 και κατάθεση πρότασης προς την Δημοτική Αρχή, για φορέα αθλητικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη ανακοινώνει με χαρά τα ονόματα των αθλητών, που θα απαρτίζουν τις αγωνιστικές ομάδες  ανάπτυξης στα  “Optimist” του ομίλου για την περίοδο 2013-2014 και οι οποίες βγήκαν μέσα από διαδικασίες αντικειμενικής αξιολόγησης των αθλητών ανάμεσα σε 80 διεκδικητές.

Οι 3 αγωνιστικές ομάδες  Optimist και οι 32 αθλητές κατά  αλφαβητική σειρά  είναι οι  ακόλουθοι :

  


Ο μεγάλος  αριθμός των αγωνιστικών ομάδων ανάπτυξης (μακράν μεγαλύτερος
από τους υπόλοιπους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους στην Ελλάδα) και οι δυνατές του αγωνιστικές ομάδες των  διθέσιων σκαφών 420 και LASER (που αποτελούνται από 15 αθλητές), τα δεκάδες παιδιά που πλαισιώνουν τις ακαδημίες του Ομίλου κάθε χρόνο και μαθαίνουν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας, καθώς και οι επιτυχίες που σημείωσαν οι αθλητές του την προηγούμενη χρονιά, σε Πανελλήνια και Παγκόσμια πρωταθλήματα, επικυρώνουν ότι ο  “ΙΟΠΟΡ”, αποτελεί μεγάλη αθλητική δύναμη και της περιοχής μας και της Ελλάδας.

Ο ΙΟΠΟΡ στην συνέχεια της ανακοίνωσής του αναφέρει:

“Είναι ανάγκη λοιπόν όλοι οι δημότες και κυρίως ο χορηγός μας, ο Δήμος Μαρκοπούλου, να στηρίξει τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, ώστε να μπορέσει  να συνεχίσει  το κοινωνικό του έργο, μέσα σε  αυτές τις δύσκολες  οικονομικά συνθήκες, αλλά
και να  αξιοποιήσει το συνδυασμό  του ιδανικού περιβάλλοντος του Πόρτο Ράφτη, με την οργάνωση και εμπειρία του “ΙΟΠΟΡ”,  δημιουργώντας ένα φορέα προσέλκυσης αθλητών και ομάδων (που έχουν  οικονομική άνεση ) για διεξαγωγή  camp και αγώνων. Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής,  θα είχε την δυνατότητα να λειτουργεί  σε 12μηνη βάση και θα  έδινε ζωή στις επιχειρήσεις του Δήμου. Η αρχή μπορεί να γίνει από τον καθιερωμένο διεθνή αγώνα
BLUE GREECE CUP 2013” στις 26-30 Δεκεμβρίου, που θα διεξαχθεί  στον Όμιλο μας.

Ακόμη ενημερώνει ότι οι εγγραφές στις ακαδημίες του Ομίλου (από ηλικία 5 ετών) συνεχίζονται κανονικά όλη τη χρονιά!

Γιατί πρέπει να γνωρίσουν τα παιδιά μας το άθλημα της Ιστιοπλοΐας?
Για τους εξής απλούς λόγους:
 α) Ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μας ως ναυτικού λαού,
 β) Αρμόζει στο περιβάλλον που ζούμε,
 γ) Δυναμώνει την προσωπικότητα και την ψυχολογία του παιδιού,
 δ) Ασκείται όλο το χρόνο χωρίς διακοπή, μέσα στον ομορφότερο και καθαρότερο κόλπο της Αττικής.
 ε) Προσέφερε στην χώρα σαν άθλημα,  μεγάλες χαρές και επιτυχίες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και εγγραφής στις ακαδημίες του Ομίλου: 6948884852  (Έφορος ακαδημιών κ. Δέρβος )
                                                         
     ...Και τα πρώτα αγωνιστικά νέα του 2013
    
  • Στον Πειραιά  στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22/9, ο ετήσιος διασυλλογικός αγώνας για τις κατηγορίες 420 και 470  εις μνήμη Μ. Ποτηριάδη, με την προσωνυμία ΚΥΠΕΛΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΦΑΝΟΥΣ  ΝΑΥΤΟΥ .
  • Στην κατηγορία 420 υπήρξαν 21 συμμετοχές διθέσιων σκαφών,  επανδρωμένων με αθλητές που ανήκουν στους ομίλους ΝΟΤΚ, ΙΟΠ, ΙΟΠΟΡ, ΝΟΕ, ΟΣΦΠ, ΑΛΚΥΩΝ, ΝΟΚΒ, ΝΟΔ, ΕΝΟΑ, ολοκληρώθηκαν 4 ιστιοδρομίες.
  • Στην κατηγορία 470 έτρεξαν 8 διθέσια σκάφη, με πληρώματα προερχόμενα από το ΝΟΤΚ, το  ΝΟΕ, τον ΙΟΠ και τον ΟΣΦΠ και έγιναν επίσης 4 ιστιοδρομίες.
  • Τον Ιστιοπλοϊκό  Όμιλο Πόρτο Ράφτη, εκπροσώπησαν με επιτυχία τέσσερα πληρώματα στα 420 και κατέκτησαν οι
Φωρεντίν-Μιχαήλ ▬ 4η θέση  στα αγόρια
Μπέη-Δρόσου ▬ 3η θέση στα κορίτσια

  • Στους Αγίους Αποστόλους (Ν.Ο.Α.Α.) διενεργήθηκαν στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, αγώνες σκαφών, κατηγορίας optimist για το κύπελλο «ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ 2013».
  • Με 37 συμμετοχές από 6 ομίλους (ΙΟΠΟΡ, ΑΛΚΥΩΝ, ΝΟΑΑ, ΝΟΝΜΑΚ, ΙΟΧΑΛΚ, ΔΗΛΕΣΙ), με μέτριους ανέμους και δύσκολα ρεύματα, ολοκληρώθηκαν έξι κούρσες, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
  • Η Αγωνιστική 1 του ΙΟΠΟΡ έδωσε δυναμικά το παρών στο σύνολο της, κατακτώντας αξιόλογες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με τους :
                               Κερκουλά Δικαίο ▬ 1ο στα αγόρια -1η γενική
                               Πανταζή Νικόλαο ▬ 2ο στα αγόρια
                               Αγγελοπούλου Μαρίτα ▬ 1η στα κορίτσια-2η γενική
                               Ανδρέου Μαρία Ελένη ▬ 2η στα κορίτσια,                              
αλλά και τους άλλους αθλητές σε μάχιμες θέσεις.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα, που έτερψαν τους ουρανίσκους όσων παραβρέθηκαν και σ’ αυτούς τους αγώνες του Νότιου Ευβοϊκού.

  • Υπό ευμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου τα Κεκρόπια 2013. Οι αγώνες laser και optimist που διεξήχθησαν το Σαβατοκύριακο 14 και 15/9,έδωσαν στους αθλητές των ομίλων που συμμετείχαν (ΝΟΒ, ΝΟΛ, ΝΑΟΒΒ, ΙΟΠΟΡ, ΝΑΟΑΠΦ, ΚΕΚΡΟΨ) την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον υγρό στίβο, αλλά και ν' αποκτήσουν πλούτο αθλητικών εμπειριών.

Η αγωνιστική 2 του ΙΟΠΟΡ έκανε δυναμική εμφάνιση με το Νίκο Ράπτη στο τιμόνι της ομάδας. Η Αθανασία Καναβαράκου έφερε 3η γενική και χάλκινο για τα κορίτσια και ο Γιώργος Δέρβος χάλκινο για τα αγόρια. Το σύνολο της ομάδας πλασαρίστηκε ικανοποιητικά στη γενική κατάταξη ανοίγοντας με πολλές υποσχέσεις τη νέα περίοδο.