29/10/2013

Ο Κατασχέτης κος Γ. Αδάμος, προσπαθεί τώρα να εμφανιστεί ως προστάτης των ιδιοκτητών ακινήτων!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Πριν αναφερθούμε στα όσα έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Αδάμο, σας καλούμε να σκεφτείτε τα εξής:

Εάν η Δημοτική Αρχή, ήθελε απλώς να αποφύγει το πολιτικό κόστος, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πιο «απλό», παλαιοκομματικό και τελείως απαράδεκτο για εμάς, «κόλπο».

Θα κρατούσε στα συρτάρια για άλλους επτά (7) μήνες (μέχρι τις εκλογές) την εισφορά σε χρήμα της 4ηςκαι 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη και θα έστελνε τα σχετικά σημειώματα, λίγες ημέρες, μετά τις εκλογές!

Θεωρούμε όμως, ότι αφενός μεν αυτά τα «κόλπα», μας βούλιαξαν, μας διέφθειραν και μας διέσυραν ως χώρα και μας υποβίβασαν ως πολίτες και αφετέρου δε, κάποια στιγμή, οι εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης πρέπει να ολοκληρώνονταν και να δημιουργούνταν οι αναγκαίες υποδομές:

Ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, πλατείες, κοινωφελείς χώροι (Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Γυμναστήρια κ.λ.π)! Εκεί ακριβώς, θα πάνε όλα τα χρήματα που εισπράττονται και μόνο εκεί!
Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο αποδεδειγμένος πολιτικός υπηρέτης των Τροϊκανών, κος Γ. Αδάμος, ορμώμενος από την ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, σχετικά με την εισφορά σε χρήμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην 4η – 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, αποδεικνύει περίτρανα, πως η υποκρισία του και τα ψέματά του, αφενός μεν δεν έχουν όρια και αφετέρου δε, αποτελούν πάγια τακτική του. Μιλάμε γι’ αυτόν που δήθεν θέλει να υπερασπιστεί τους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα ενστερνίζεται την άποψη και την υποδεικνύει στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Κατάσχεσης περιουσιών, σε όσους χρωστάνε στον Δήμο Μαρκοπούλου!!

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης, κος Γ. Αδάμος, έρχεται ξαφνικά στο προσκήνιο ως ένας σύγχρονος Ρομπέν των Πορτοραφτιωτών!!

Αφού επιχειρεί για μία ακόμη φορά, να διχάσει τους πολίτες, δημιουργώντας δύο τεχνητούς πόλους (Πόρτο Ράφτη – Μαρκόπουλο), διατυμπανίζει ότι δήθεν θέλει να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην 4η-5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, καλώντας τον Δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα την «παράνομη και διχαστική απόφαση».

Να του υπενθυμίσουμε αρχικά, ότι αυτός και η παράταξή του, κατηγόρησαν την Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου 2013,  για δήθεν αδιαφορία, σχετικά με την είσπραξη των φόρων και με σθένος υποστήριξαν, πως η τελευταία, έπρεπε να προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων, δηλαδή στην Κατάσχεση Περιουσιών, όσων δημοτών χρωστάνε στον Δήμο Μαρκοπούλου!!

Σήμερα, έρχεται ο ίδιος, να κατηγορήσει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή, γιατί προχώρησε στη βεβαίωση της εισφοράς για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην 4η-5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, ως όφειλε και ήταν υποχρεωμένη να κάνει, βάσει του Ν. 1337/83.

Προφανώς, ο κος Γ. Αδάμος, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα «κερδίσει» τις ψήφους των δικαιολογημένα πιεσμένων οικονομικά συμπολιτών μας, στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, έρχεται σε ακραία αντίθεση, με τις προ είκοσι περίπου ημερών υποδείξεις του, για βεβαιώσεις εισφορών! Εάν αυτός δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής κωλοτούμπας, τότε ποιος είναι;

Να ενημερώσουμε επίσης, τον κο Γ. Αδάμο, ότι ειδοποιήσεις για την καταβολή της πρώτης δόσης της εισφοράς σε χρήμα, έλαβαν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην 4η-5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη και όχι «πολλοί», όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του, είτε μένουν στο Μαρκόπουλο, είτε στο Πόρτο Ράφτη.

Κάνει λόγο για υποτιθέμενη υιοθέτηση της μεθόδου «διαίρει και βασίλευε», αναμασώντας το γνωστό παραμύθι, περί διαχωρισμού των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη και του Μαρκοπούλου. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, πως ιδιοκτήτες ακινήτων στις συγκεκριμένες Πολεοδομικές Ενότητες, είναι τόσο κάτοικοι Πόρτο Ράφτη, όσο και του Μαρκοπούλου. Μάλιστα, μεταξύ αυτών που έλαβαν την ειδοποίηση, συγκαταλέγονται και πολλοί κοντινοί συγγενείς του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας. Από πού λοιπόν ακριβώς προκύπτει, κ. Αδάμο, ο «διχασμός» που αναφέρετε;

Τα ψέματα όμως στην ανακοίνωση συνεχίζονται, όταν γίνεται λόγος περί «ασφυκτικής προθεσμίας ελάχιστων ημερών για την καταβολή της α’ δόσης». Η προθεσμία έχει οριστεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, οπότε υπάρχει το περιθώριο σχεδόν ενάμιση μήνα!

Να υπενθυμίσουμε όμως και πάλι, στον διαρκώς ψευδόμενο κο Γ. Αδάμο, πως ουδέποτε απείλησε η Δημοτική Αρχή με πρόστιμα, όσους δεν προβούν στην εξόφληση της α’ δόσης. Στο μόνο μέτρο, στο οποίο είναι εκ του νόμου αναγκασμένη να προχωρήσει, είναι η προσαύξηση του 1%! Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή, έχει δεσμευτεί ρητά, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία Κατάσχεση! Δεν πρόκειται δηλαδή να εφαρμόσει την πολιτική και την τακτική, που υποδεικνύει η παράταξή του!

Επιπλέον, θα θέλαμε να ρωτήσουμε, εάν και πώς έχει πληροφόρηση περί δήθεν οικονομικού ανοίγματος της Κ.Δ.Ε.Μ. (τεράστιο ψέμα) και περί απόρριψης της αίτησης δανεισμού, του ποσού των 300.000 Ευρώ, καθώς ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, δεν έχει πληροφορηθεί τίποτα σχετικό. Εάν όχι, τότε έχει κάποια σχέση με την Πυθία και μπορεί να προβλέπει το μέλλον;

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όταν μία Δημοτική Παράταξη, δεν μπορεί να δεχθεί την ειλικρινή συγνώμη του Δημάρχου, προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των προαναφερθέντων Πολεοδομικών Ενοτήτων, ο οποίος προχώρησε ταυτόχρονα στις οφειλόμενες σχετικές εξηγήσεις και διορθώσεις, αναφορικά με το έντυπο που παρέλαβαν και εκμεταλλεύεται την κατάσταση, για ψηφοθηρικούς σαφώς λόγους, τότε αποκαλύπτει η ίδια, το κενό που υπάρχει στο πρόγραμμά της και τις ανύπαρκτες προτάσεις της, για τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Εκτός βέβαια, εάν αυτές περιορίζονται στην επιβολή Κατασχέσεων περιουσιών, όσων δημοτών χρωστάνε!



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.



Υ.Γ.: Βάσει έγκυρων πληροφοριών, υπάρχει κινητοποίηση από τον κο Γ. Αδάμο και «εθελοντή» - μέλος της παράταξής τους, προκειμένου να στηθεί «αυθόρμητη» διαμαρτυρία πολιτών, για το συγκεκριμένο ζήτημα, την ημέρα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου!

Επειδή όλα έχουν όρια, καλούμε όσους πολίτες το επιθυμούν, να παραστούν στο προγραμματισμένο, γι’ αυτό το θέμα, Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, στις 8 μ.μ., ούτως ώστε να εκφράσουν εκεί, ελεύθερα τη γνώμη τους.

Ας μην αμαυρώσουμε και την Εθνική μας Επέτειο και κυρίως, ας μην ευτελίσουμε τα πάντα πλέον, στις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και επιδιώξεις ορισμένων.

Ας σοβαρευτεί στοιχειωδώς ο κος Γ. Αδάμος και η «εθελοντική» παρέα του, γιατί υπάρχουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε απολύτως!