09/10/2013

Πρόσκληση σε ενημερωτική Ημερίδα για την "Ολοκληρωμένη Τοπική Δράση για την Κοινωνική και Εργασιακή Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής"

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης
και η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ
ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους του Δήμου για το πρόγραμμα

«Ολοκληρωμένη Τοπική Δράση για την Κοινωνική και Εργασιακή Ένταξη
Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής»

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12 μ.
στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας
(2ος όροφος)

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα ωφελουμένων, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, στον 2ο όροφο. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Σωτήρης Μεθενίτης.



Στην εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα, οι δράσεις και τα οφέλη του για τους ενδιαφερόμενους. Σκοπός του προγράμματος είναι η τοποθέτηση 100 ανέργων στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου  Μαρκόπουλου- και προέρχονται από τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ)
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ,ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ  ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος ή στην ιστοσελίδα www.topekoergasia.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, συνεχίζονται έως και τις 22 Οκτωβρίου 2013 και υποβάλλονται, καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 13:00, στο Γραφείο Δημάρχου, 1ος όροφος, Τηλ: 2299020140, Fax: 22990 24009, e-mail: methenitis@markopoulo.gr. Αρμόδια κα Δέσποινα Σταυρουλάκη.


Η Πράξη με τίτλο: “Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής” εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ).