19/02/2013

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τη συγκινητική ανταπόκριση γιατρών και φαρμακοποιών, στην πρώτη συνάντηση για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στον Δήμο Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου, θέλει να εκφράσει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς όλους του επιστήμονες, γιατρούς, φαρμακοποιούς, ψυχολόγους και πολίτες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου και έδωσαν το παρών, στην πρώτη συνάντηση σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Η παρουσία άνω των είκοσι (20) γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς επίσης και τεσσάρων (4) φαρμακοποιών, απέδειξε εμπράκτως, πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί στις μέρες μας και πως το αγαθό της Υγείας για όλους μας, μπορεί και πρέπει να περιφρουρηθεί με κάθε μέσο. Το ενδιαφέρον και την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν οικειοθελώς, εξέφρασαν αρκετοί ακόμα επιστήμονες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να παραστούν στη συνάντηση.

Κατά το πρώτο αυτό ραντεβού, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ του Δημάρχου Μαρκοπούλου κου Σωτήρη Μεθενίτη, της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Κιμπιζή και των εθελοντών γιατρών και φαρμακοποιών, που εστιάστηκε στο πρακτικό κομμάτι εφαρμογής του ποθητού αυτού εγχειρήματος.

Απ’ την πλευρά τους, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος, τόνισαν την αναγκαιότητα παρέμβασης και βοήθειας των συνανθρώπων μας που έχουν πραγματική ανάγκη, καθώς μία αξιοσημείωτη μερίδα των συμπολιτών μας, εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες, θέτοντας αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα, την φροντίδα της υγείας του.

Η εκτενής λίστα των συμπολιτών μας, που έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, το οποίο βοηθά σε μηνιαία βάση περίπου εκατό (100) οικογένειες, από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει δυστυχώς, πως συνιστά επιτακτική ανάγκη των καιρών, η λειτουργία όσο των δυνατών πιο διευρυμένων κοινωνικών δομών, που θα χαρίσουν μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης, στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η διάθεση των επιστημόνων του κλάδου να συνεισφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα, για τη συνέχιση της όλης προσπάθειας. Η Δημοτική Αρχή, δεσμεύτηκε στην εκ νέου πραγματοποίησης συνάντησης εντός ενός μήνα, προκειμένου εντός των προσεχών ημερών να γίνει προσπάθεια επίλυσης διάφορων τυπικών μεν, αλλά σοβαρών θεσμικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων και για να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τους σχετικούς φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία. Συγκεκριμένα, αφετηρία θα αποτελέσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και οι εποπτευόμενοι από αυτό, φορείς.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, καλώντας ταυτόχρονα κι άλλους εθελοντές επιστήμονες του κλάδου, να παραστούν στην δεύτερη σχετική συνάντηση, η ημερομηνία πραγματοποίησης της οποίας, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες μπορείτε να έχετε, καλώντας στο τηλέφωνο: 22990-20105.