29/07/2011

Απάντηση του Δήμου Μαρκοπούλου στην Παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» με Αφορμή το Θέμα της Συγκοινωνίας


Φίλες και φίλοι Δημότες,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση από τη «Δύναμη Ελπίδας», Παράταξη του κ. Αδάμου, για τη συγκοινωνία στον Δήμο Μαρκοπούλου, για άλλη μια φορά, γινόμαστε όλοι μάρτυρες του μοντέλου αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στην παραπληροφόρηση των πολιτών, τη δημιουργία εντυπώσεων, την καταστροφολογία και τα ψεύδη.

Με βάση όλα αυτά λοιπόν, επέλεξε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 22 Ιουλίου 2011, το θέμα  που αφορούσε την παραχώρηση των δημοτικών λεωφορείων,  για «να σηκώσει πάλι τη σκόνη του», ελπίζοντας πως, με αυτόν τον τρόπο, θα παρασύρει και κάποιους ψηφοφόρους. 

Την αλήθεια όμως φίλες και φίλοι, όσο και αν θέλει κανείς, ούτε να την διαστρεβλώσει μπορεί, πόσο μάλλον να την κρύψει! Απέκρυψαν σκοπίμως λοιπόν από την ανακοίνωση τους, οι φίλοι της «Δύναμης Ελπίδας», τη διάρκεια της συγκεκριμένης σύμβασης, που ορίζεται στον ένα (1) μήνα από την υπογραφή της. Πιστεύουμε ότι, από αυτό και μόνο, μια σύμβαση για το συγκεκριμένο αντικείμενο, με αυτήν τη διάρκεια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λεόντεια, για καμία από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές!

·         Το αιτιολογικό της παραχώρησης δεν είναι μόνο η χρονοβόρα και ακριβή τροποποίηση των αδειών κυκλοφορίας των λεωφορείων, όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωση της η «Δύναμη Ελπίδας». Ένας βασικός λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού (οδηγών) για να καλύψει τα συγκεκριμένα οχήματα, η οποία είναι δεδομένη και την ξέρουν καλά τα στελέχη της «Δύναμης Ελπίδας».  Οι οδηγοί του Δήμου είναι οριακά στον αριθμό, απασχολούμενοι στο 90% στην υπηρεσία καθαριότητας. Από αυτούς, το 80% είναι συμβασιούχοι, τους οποίους η παράταξη του κ. Αδάμου δεν τους έκρινε χρήσιμους με την ψήφο της, για τις υπηρεσίες του Δήμου μας!

·         Η συντήρηση των οχημάτων, ουσιαστικά του ενός από αυτά, το άλλο θα παραμένει στον Δήμο μετά την ένταξη του στην σύμβαση, για να εκτελεί  δωρεάν δρομολόγια καθημερινά για τα μέλη του ΚΑΠΗ στις παραλίες του Πόρτο Ράφτη , βαραίνει τον Δήμο μόνο για την μηνιαία αυτή σύμβαση. Σε περίπτωση συμφωνίας με το ΚΤΕΛ για την επέκταση της σύμβασης, έχει ήδη συμφωνηθεί, η συντήρηση να γίνεται εξολοκλήρου από το ΚΤΕΛ. Όπως καταλαβαίνει κανείς, στην παρούσα σύμβαση, δεν θα μπορούσαν να αναφερθούν όροι της επόμενης, για την οποία δεν είμαστε σίγουροι καν ότι θα υπάρξει!

·         Το ΚΤΕΛ δεν θα χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα λεωφορεία για την κάλυψη αναγκών του σε άλλες πόλεις, και σαφώς θα χρησιμοποιεί και δικά του οχήματα για τις ανάγκες της πόλης μας!

·         Η τροποποίηση των δρομολογίων, από και προς το Πόρτο Ράφτη και η διέλευση τους από την Οδό Μαρκοπούλου και από το ύψος του Ιπποδρόμου, μέχρι την περιοχή Νάτσο, γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, που τώρα αναγκάζονται να περπατούν και να ταλαιπωρούνται αρκετά για να πάρουν το λεωφορείο.

·         Τα μη επαρκή μέχρι σήμερα δρομολόγια από την πόλη μας προς τον Προαστιακό, είναι ένα παράπονο πολλών Δημοτών. Η ανά μισή ώρα σύνδεση του προορισμού αυτού με την πόλη μας λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όλων μας!

·         Ο καθένας από εμάς, μπορεί εύκολα να καταλάβει, πως δεν είναι δυνατό, σε μία μηνιαία σύμβαση παραχώρησης οχημάτων, να περιγράφεται εξολοκλήρου και ο σχεδιασμός των συγκοινωνιών της πόλης μας. Επίσης, είναι αδιανόητο, στην παρούσα σύμβαση, που ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου, να υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά των μαθητών των σχολείων μας, που ξεκινούν τα μαθήματα τους από …τα μέσα Σεπτέμβρη!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από τα παραπάνω, την πολιτική μιζέρια της Παράταξης του κ. Αδάμου σε θέματα εξυπηρέτησης και βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών της πόλης μας, και όχι μόνο.  Για εκείνον και τα στελέχη της Παράταξής του, θα ήταν ιδανικό να μην κάναμε, ως Διοίκηση, τίποτα και για κανέναν!

Οι αντιρρήσεις, η αρνητικότητα και η δημιουργία εντυπώσεων και πανικού, από τον ίδιο και τα στελέχη του, σε θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες και κυρίως τους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη, είναι πραγματικά άξιες αναφοράς! Τουςς αφήνουμε λοιπόν μόνους τους στην πολιτική απομόνωση που έχουν επιλέξει και εμείς ως Διοίκηση του Δήμου, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη.

Θα ήταν όμως καλό, η παράταξη του κ. Αδάμου, πριν προχωρήσει στην όποια κριτική για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Δημοτών, όπως μας λέει, να πει και την αλήθεια, σε ό,τι αφορά  και τα σημαίνοντα  στελέχη της, τα οποία στα Δημοτικά Συμβούλια και όχι μόνο, ωρύονται για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, την ώρα που οι ίδιοι καταπατούν με βάναυσο τρόπο, αυτά που στη βιτρίνα υπερασπίζονται. Δυστυχώς για εσάς, κύριε Αδάμο, η αλήθεια δεν κρύβεται!

Με εκτίμηση,

Χρήστος Ν. Δρίτσας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαρκοπούλου,
Υπεύθυνος Τομέα Συγκοινωνίας