09/07/2011

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες!


Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε αυτή την περίοδο, μια έντονη και οργανωμένη προσπάθεια, με τα επτά (7) απορριμματοφόρα Φορτηγά που υπάρχουν σήμερα στον Δήμο Μαρκοπούλου και το συγκεκριμένο, πραγματικά φιλότιμο εργατικό προσωπικό, να μαζέψουμε τα σκουπίδια, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο – Ράφτη.

Όπως ήδη έχουμε πεί, είναι προφανές ότι τα μέσα που έχουμε, δεν φτάνουν για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, γιατί χρειαζόμαστε τουλάχιστον  τρία (3) επιπλέον απορριμματοφόρα Φορτηγά, ιδιαίτερα τώρα, που ο πληθυσμός του Δήμου μας τριπλασιάζεται και από 25.000 κατοίκους στις αρχές Ιουνίου, φτάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τις 75.000 κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα, δεν πληρώνονται πλέον οι υπερωρίες, όσων θα μπορούσαν να εργαστούν στον τομέα της Καθαριότητας, τις Κυριακές!
Παρόλα αυτά όμως, το προηγούμενο Σάββατο, 2 Ιουλίου, κάναμε ένα πολύ διδακτικό πείραμα:

Πληρώσαμε εξ ιδίων, νοικιάσαμε δύο (2) επιπλέον Φορτηγά και απ’ τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, έγιναν στον Δήμο μας, τριάντα ένα (31) δρομολόγια Φορτηγών Καθαριότητας, γεμάτα με σκουπίδια.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων Φορτηγών με σκουπίδια, που έχει γίνει ποτέ, στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου!

Από αυτά, μόλις πέντε (5) δρομολόγια, έγιναν στον οικισμό του Μαρκοπούλου και είκοσι έξι (26) δρομολόγια Φορτηγών Καθαριότητας, έγιναν στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, στον οικισμό του Πόρτο – Ράφτη.

Αποτέλεσμα:
1.) Το Μαρκόπουλο καθάρισε το Σάββατο και παρέμεινε σε υποφερτά επίπεδα καθαριότητας όλη την Κυριακή, με λίγα σποραδικά προβλήματα, μέχρι και την Δευτέρα το πρωί.
2.) Αντίθετα, στο Πόρτο – Ράφτη, συγκεκριμένα σημεία που είχαν καθαριστεί πλήρως στις 6 το πρωί του Σαββάτου, 14 ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, είχαν γεμίσει πάλι με σκουπίδια και δυστυχώς συμπληρωματικά, με καρέκλες, στρώματα, μπάζα, πλακάκια μπάνιου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Κάνουμε προσπάθεια, ώστε το επόμενο καλοκαίρι, να μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο, τα δρομολόγια των Φορτηγών Καθαριότητας στο Πόρτο – Ράφτη.
Είναι όμως εμφανές, ότι εάν οι παραθεριστές του καλοκαιριού και ιδιαίτερα των Σαββατοκύριακων, δεν κάνουν δύο πράγματα, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ουσιαστικά!

Πρώτον: Αφού, κάθε Σάββατο μέχρι τις 12 το μεσημέρι,  μαζευτούν τα σκουπίδια απ’ την Υπηρεσία Καθαριότητας, όλοι μας, θα πρέπει να μην βγάζουμε ξανά σκουπίδια, μέχρι την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα!
Δεύτερον: Όσοι έχουν ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, παλιά έπιπλα, σιδεριές, κλαδέματα κήπων και δέντρων κ.λ.π. να μην τα πετούν όπου να ναι, αφού μπορούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 7:30 π.μ. έως 2:30 μ.μ. και με ένα τηλεφώνημα στο 2299-0-20117, να κλείσουν ένα ραντεβού με μικρό οικονομικό αντίτιμο και να ζητήσουν να έρθει στο σπίτι τους, Φορτηγό Καθαριότητας, που θα τα παραλάβει και θα τα απομακρύνει.

Παρακαλούμε θερμά όλους, να τηρήσουμε αυτούς τους δύο απλούς κανόνες, που θα κάνουν το Περιβάλλον, αλλά και την ζωή μας, ειδικά στο Πόρτο – Ράφτη, πολύ καλύτερη!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Υ.Γ. Αυτή την Κυριακή, 7:30 μ.μ. έως 12 μ.μ., η Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου θα πεζοδρομηθεί και θα αποδοθεί στους δημότες ελεύθερη για περπάτημα και για βόλτα με ποδήλατα! Μετά τις 9 μ.μ. θα υπάρξει και μουσικό συγκρότημα, που θα παρουσιάσει λαϊκό πρόγραμμα!