15/07/2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΑΡΑ


Μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία διοργανώνει η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με το κοινό. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερους από 50 νέους μουσικούς της Φιλαρμονικής, σε ένα μοναδικό ταξίδι με γνωστά και αξέχαστα κινηματογραφικά μουσικά θέματα. Δεν θα λείψουν επίσης οι εκπλήξεις, αφού η Φιλαρμονική έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο σε διάρκεια πρόγραμμα, ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Αντίστοιχη εμφάνιση της Φιλαρμονικής προγραμματίζεται και για το Πόρτο Ράφτη, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, δεκάδες κόσμου παρακολούθησαν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, στο θέατρο των ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ στο Μέγαρο Παπουλάκου, τη συναυλία των εκπαιδευτικών τμημάτων της Φιλαρμονική Μαρκοπούλου. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε η δουλειά και εξέλιξή των νέων μελών της, την εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε, που αποτελούν άλλωστε και το μέλλον της πολυβραβευμένης Φιλαρμονικής της πόλης. Συμμετείχαν τα τμήματα για Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Τούμπα – Βαρύτονα, Κρουστά, Σύνολα.

Στα 73 χρόνια ιστορίας της, η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου έχει να επιδείξει μια μοναδική και συνεχή καλλιτεχνική παρουσία υψηλής ποιότητας, με δεκάδες συναυλίες, συνεργασίες και βραβεύσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου συμμετείχε, με μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κω. Μάλιστα, η κεντρική της συναυλία, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Κάστρο της Κω, απέσπασε θερμά χειροκροτήματα και επευφημίες, από ένα πολυπληθές κοινό 1500 ατόμων. Να σημειωθεί ότι η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου ξεχώρισε, έχοντας στο ενεργητικό της νέους μουσικούς, με μέσο όρο ηλικίας 14-15 ετών. Ο Δήμος της Κω απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στον πρόεδρο του Συλλόγου της Φιλαρμονικής κ. Χρήστο Χασιώτη, τον αντιπρόεδρο κ. Μηνά Ιατρίδη και τον Μαέστρο κ. Γιώργο Μπαμπαράκο.

Μαζί με τη Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και αντιπροσωπείες από την Ισπανία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Αγρίνιο, οι οποίες μάλιστα παρέλασαν στο κέντρο και σε άλλα σημεία της Κω. Η συμμετοχή της αντιπροσωπείας του Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε με έξοδα των ίδιων των μουσικών-μελών της Φιλαρμονικής, χωρίς να επιβαρύνουν - ούτε στο ελάχιστο - το Δήμο Μαρκοπούλου.