27/07/2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου φιλοξενεί και παρουσιάζει μια σειρά παραστάσεων στο ανοιχτό θέατρο Σάρας:

«ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ-ΠΑΝΤΑ»
13 Αυγούστου στις 9 π.μ. στο Θέατρο Σάρας

 

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση – έκπληξη σε τέσσερις ενότητες: Παλιά Αθήνα, Παρίσι, θρυλικές μελωδίες του Hollywood και αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο: Αθάνατες, διαχρονικές μελωδίες θα σας κρατήσουν συντροφιά για δυόμισι περίπου ώρες σε μια ζεστή θεατρική ατμόσφαιρα όπου το θέατρο, ο κινηματογράφος και η μουσική σκηνή δίνουν ραντεβού σε κλίμα νοσταλγικό αλλά και κεφάτο, με εναλλαγές ρομαντικές και εύθυμες.

Παίζουν, χορεύουν τραγουδούν: Λόρνα, Μαρία Δρακοπούλου, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Mαρία Στάβαρη και Στέλιος Κέλερης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έλλη Βοζικιάδου, τα κείμενα ο Ιάκωβος Αυλητής, τα σκηνικά ο Χάρης Σεπεντζής, τα κοστούμια η Έλσα Βώκου και τις χορογραφίες η Κική Σελιώνη και η Όλγα Σπυράκη. Τα τραγούδια και τη μουσική της παράστασης επιμελήθηκαν και ενορχήστρωσαν: ο Δαυίδ Ναχμίας, ο Κώστας Αναδιώτης, ο Πάνος Δέρβος και ο Βασίλης Ποτήρης. Επιμέλεια, μοντάζ, σκηνοθεσία βίντεο: Γιώργος Παντελεάκης. Φωτισμοί - ηχοληψία: Κωνσταντίνος Τρουμπαδάκης, Νίκος Τσελές.

Είσοδος: 15 €
Παιδικό – φοιτητικό: 12 €



«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ»
20 Αυγούστου στις 9 π.μ. στο Θέατρο Σάρας

 

Η κλασσική ιστορία των αδερφών Γκριμ, με τον μαγεμένο πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε βάτραχο. Για να λυθούν τα μάγια πρέπει να καταφέρει να πλησιάσει την πριγκίπισσα και να προκαλέσει την προσοχή και την συμπάθειά της. Η πριγκίπισσα που αισθάνεται μοναξιά στο παλάτι, έχει μοναδική παρηγοριά και παιχνίδι ένα χρυσό μπαλάκι. Κάποια φορά παίζοντας μ΄ αυτό στον κήπο του παλατιού, της έπεσε μέσα σε μία στέρνα. Στην προσπάθειά της να το βρει, μια απρόοπτη συνάντηση άλλαξε τη ζωή της!

Η ιστορία αυτή φέρνει το μήνυμα της αγάπης, τη δύναμή της, την αξία της φιλίας, της συνέπειας και του σεβασμού σε κάθε πλάσμα πάνω στη γη.

Συντελεστές:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής
Kοστούμια: Έλσα Βώκου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Συμεών, Κυριάκος Κάρκαλης, Απόλλων Μπόλλας, Έλλη Λορέντη, Σπύρος Κατηφόρης.

Είσοδος: 12 €


«ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
28 Αυγούστου στις 9 π.μ. στο Θέατρο Σάρας

 

Γαλλική κωμωδία του Ευγένιου Σκριμπ σε μετάφραση – σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Ρούλας Αλευρά και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή. Με τη Μαίρη Βιδάλη, το Μιχάλη Μαρκάτη, το ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΩΜΟΥ, τον ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΥ, τη ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗ και τον ΒΥΡΩΝΑ ΚΟΛΑΣΗ.

Ο Σκριμπ (1791 – 1861), κυριάρχησε στη γαλλική σκηνή 30 χρόνια κι έγραψε μόνος ή με συνεργασία πάνω από 400 έργα. Όλη του η προσοχή είναι συγκεντρωμένη στη δράση, στην πλοκή και ψάχνοντας το θεατρικό παρελθόν της χώρας του, βρήκε για πρότυπο τον Μπωμαρσαί. Ο Δουμάς υιός τον έλεγε “ο Σαίξπηρ των σκιών”. Έδωσε ένα καλούπι θεατρικότητας στο ρομαντισμό και τελικά πάνω σ’ αυτόν πάτησαν συγγραφείς που καταπιάστηκαν με σοβαρά προβλήματα της εποχής τους, όπως ο Ίψεν. Εδώ, μας δίνει μια κωμωδία συνεχών ανατροπών στο περίβολο ενός καστρόπυργου με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

Είσοδος: 15 €