22/05/2015

Ενημερωτικό σημείωμα Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                             Μαρκόπουλο 20/05/2015
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ


                                     Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

ΘΕΜΑ 1ο)  Στις 07/04/2015 πραγματοποιήθηκαν εκλογές, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Βάσει του αποτελέσματος εκλέχθηκαν οι κάτωθι:            
                      
Πρόεδρος:             Κολιαβασίλης Νίκος
Αντιπρόεδρος:     Ζανέτης Φανούρης
Γεν.Γραμματέας:  Φράγκος Σπύρος
Ταμίας:                  Κατσιμίγγος Χρήστος
Μέλη:                     Κώστα Ειρήνη,  Γιάννης Σταύρος, Καραβοκύρης Πέτρος               
ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ:  Κολιαβασίλης Νίκος
Το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και εκφράζει την ευχή για στενότερη συνεργασία με απώτερο στόχο την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουμε στο χώρο εργασίας μας.
ΘΕΜΑ 2ο): Δωρεάν είσοδος στην πλαζ ΑΥΛΑΚΙΟΥ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, σάς ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/04/2015 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου με θέμα τον ορισμό τιμών εισόδου για την ανακαινισμένη πλέον Πλάζ Αυλακίου.
    Το προεδρείο του Συλλόγου μας αποδεχόμενο σχετικό αίτημα συναδέλφων, παραστάθηκε και απηύθηνε αίτημα προς το Δ.Σ. για δωρεάν είσοδο όλων των εργαζομένων του Δήμου μας και των Νομικών Προσώπων (Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου), κάτι το οποίο και έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτό  και κατοχυρώθηκε δια της 35/2015 αποφάσεως.
   Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εκδόσουν την ειδική κάρτα ελευθέρας(χρώματος πορτοκαλί) στην Πλάζ Αυλακίου (υπεύθυνος: κ.Ρούσης Κώστας, τηλ. Επικοινωνίας 22990-72816) προσκομίζοντας πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητος ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
   Δια του παρόντος θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΚΔΕΜ κ. Γιάννη Πολίτη και το Δ.Σ. της ΚΔΕΜ για την αποδοχή της πρότασης και να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της ευκαιρίας αυτής.
ΘΕΜΑ 3ο): Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εγγραφή για τη δικαστική διεκδίκηση διαφορών αποδοχών, επιδομάτων Χριστουγ./ Πάσχα / αδείας και γάλακτος, που αφορούσαν το προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου και Αορίστου Χρόνου. Εντός της παρούσης εβδομάδας θα γίνει η κατάθεση των ομαδικών αγωγών στα αρμόδια δικαστήρια και ο προσδιορισμός ημερομηνιών δικασίμων. Αξιοσημείωτο τυγχάνει το γεγονός της συμμετοχής του 98% των εργαζομένων. Ελπίζουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα δικαίωσης (ήδη γίνεται προετοιμασία και για το προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου).
ΘΕΜΑ 4ο): Στις 11/05/2015 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο Ν.4325/2015 « Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης κ.λ.π.».
Σε αυτόν περιλαμβάνονται πολύ σημαντικές διατάξεις που αφορούν το πειθαρχικό Δίκαιο των Δημ.Υπαλλήλων, καθώς και την επαναφορά εργαζομένων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κ.λ.π., όπως στον δικό μας Δήμο η κατηγορία των σχολικών φυλάκων. Ήδη προετοιμάζεται από το σωματείο μας ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις διατάξεις που μας αφορούν προς ενημέρωση κάθε συναδέλφου.
ΘΕΜΑ 5ο): ΠΑΡΟΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4258/2014: «Τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα παρελθόντων ετών που δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου αποτιμώνται σε χρήμα σύμφωνα με την τιμή του διαγωνισμού και αποδίδονται….» (άρθρο 31). Ως εκ τούτου το Σωματείο μας προτίθεται να ζητήσει τις προσεχείς ημέρες από τη Διοίκηση τη ρύθμιση/λύση αυτού του θέματος μέσω αναμόρφωσης του υπάρχοντος προϋπολογισμού. Ευελπιστούμε στην σύντομη λύση αυτού του δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων που τους αφορά (καθαριότητα κ.λ.π,)
ΘΕΜΑ 6ο): KOIΝΩΝΙΚΑ: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια προς τις οικογένειες 2 πρόσφατα «χαμένων» συναδέλφων των: Αναστασίου Μπαγλατζή και Αναστασίου Μαγγανά και εύχεται καλό Παράδεισο……!! Δύο ακόμα μέλη της μεγάλης οικογένειας των εργαζομένων θα μας συντροφεύουν από ψηλά….!!

Με εκτίμηση

      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

       ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ                                                       ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ