20/02/2015

Θετική στάση του αν. Υπουργού Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, για το ζήτημα της παρακατάθεσης των αποζημιώσεων, από τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 19-2-2015, η συνάντηση μεταξύ του αν. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Δημάρχου Μαρκοπούλου κου Σωτήρη Μεθενίτη και του Αντιδημάρχου κου Γιώργου Καβασακάλη, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε πλήρης περιγραφή του ιστορικού της υπόθεσης των Απαλλοτριώσεων στο Ρέμα του Ερασίνου και ετέθησαν αναλυτικά, από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Μαρκοπούλου, τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα άμεσης διεκπεραίωσης των διαδικαστικών θεμάτων, για την παρακατάθεση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πολίτες.

Από την τοποθέτηση του αν. Υπουργού, προέκυψαν δύο θετικά στοιχεία: Πρώτον, ότι η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την Αττική και δεύτερον, ότι ο ίδιος, θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή και θετικό πνεύμα, το αίτημα για την εντός μηνός παρακατάθεση των χρημάτων, από τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου!

Ο αν. Υπουργός κος Χρήστος Σπίρτζης και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, 24-2-2015, προκειμένου να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση, επί του ζητήματος της εκταμίευσης των αποζημιώσεων.

Για την τελική έκβαση της συζήτησης, επί του αιτήματος του Δήμου Μαρκοπούλου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.