31/12/2014

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μαρκοπούλου, βρέθηκαν φέτος τα παιδιά, με τις δεκάδες εορταστικές ευχές που φιλοτέχνησαν και με τις οποίες στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της κατάμεστης Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 Δεκεμβρίου 2014.

Η συμμετοχή των παιδιών στον στολισμό του Δέντρου, τόσο από τα τμήματα του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», όσο και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, ήταν συγκινητική!

Αφορμή για αυτή τη γιορτή αγάπης και ελπίδας, μέσα από τα αθώες παιδικές δημιουργίες, στάθηκε ο σχετικός διαγωνισμός που είχε διοργανώσει το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος». Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Άννα Ορφανού από το Α΄ Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου, η ζωγραφιά – ευχή της οποίας, διακόσμησε τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα του Δημάρχου, που μαζί με τις δικές του ευχές, έστειλε σε φίλους και συνεργάτες, σε όλη την Ελλάδα.

Διακρίθηκαν επίσης οι ζωγραφιές – ευχές της Ιωάννας Μαλατάνου, Αναστάση Παπαγιαννάκου, Ιωάννας Μεθενίτη, Δανάης Καρνάρου-Βίτκαμπ και Άγγελου Θάνου, οι οποίες τυπώθηκαν σε αφίσα και διακόσμησαν το περίπτερο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που είχε στηθεί ειδικά για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου και συγκέντρωσαν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια, όλων των επισκεπτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, την Αντιδήμαρχο Μαρία Κιμπιζή, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Καβασακάλη, τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Μ. Γιάννη Πολίτη και τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νίκο Ορφανό, να καλούν όλα τα παιδιά επάνω στη σκηνή, που είχε στηθεί μπροστά από το Δέντρο και να το στολίζουν με τις ζωγραφιές – ευχές. Υπό τις οδηγίες της μαέστρου της Χορωδίας του «Βραυρωνίου» και των ΚΑΠΗ κας Στέλλας Πετούρη, όλοι μαζί, τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα!

Αμέσως μετά, τη σκηνή ανέλαβε ο «Φασουλής», ο οποίος με τα σκέρτσα, τα αστεία και τις τρελές του φιγούρες, ξετρέλανε για περίπου μία ώρα, μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, οι γονείς με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άη Βασίλη και να βαφτούν σαν καλικάντζαροι, νεραϊδες, ξωτικά και άλλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες, στο περίπτερο με το face painting.

Και όλα αυτά, στους ξέφρενους ρυθμούς που έπαιζε ασταμάτητα ο DJ, παρασύροντας στο χορό και τους πλέον ασυγκίνητους.

Ευχόμαστε οι παιδικές ευχές να πιάσουν τόπο και να σας χαρίζουν χαμόγελα και ευτυχία, όπως χάρισε αυτή η χριστουγεννιάτικη γιορτή, σε όλα τα παιδικά προσωπάκια, που πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης!

Καλή Χρονιά σε όλους!


 
 
1ο Βραβείο Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Βραυρωνίου
Άννα Ορφανού - Α' ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ






Νικητές χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού
Άγγελος Θάνος


Νικητές χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού
Αναστάσιος Παπαγιαννάκος



Νικητές χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού
Δανάη Καρνάρου Βίτκαμπ



Νικητές χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού
Ιωάννα Μαλατάνου


Νικητές χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού
Ιωάννα Μεθενίτη