15/11/2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ»


Ο Δήμος Μαρκοπούλου συντάσσει Εξώδικο Πρόσκλησης προς κάθε Αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή, με το οποίο θα καλεί τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ να απέχουν από κάθε αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, λόγω μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων («Χαράτσι της ΔΕΗ»).
 
Υπενθυμίζουμε, ότι ο καθορισμός των εκάστοτε Τιμών-Ζώνης, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φυσικά «επινόησε» και το εν λόγω «χαράτσι». Επίσης, η ΔΕΗ δεν δέχεται πλέον τις βεβαιώσεις που εκδίδει ο Δήμος Μαρκοπούλου και αφορούν διορθώσεις λαθών, στα τετραγωνικά ακινήτων και στις τιμές ζώνης, αλλά προτρέπει του καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος και μετά να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες ΔΟΥ (εφορίες), για οποιαδήποτε αλλαγή.    
       
Σε καμία περίπτωση, δεν απορρίπτουμε ακόμη δραστικότερες κινήσεις για την προστασία των συμπολιτών μας. Τις εξετάζουμε, λαμβάνοντας όμως πάντοτε υπόψη τις δυνατότητες του Δήμου Μαρκοπούλου! 
 
Συγκεκριμένα, στις οριακές περιπτώσεις που η ΔΕΗ προχωρήσει παρανόμως στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε ιδιοκτήτες και χρήστες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, που θα εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος στις οικίες αυτών, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων!
 
Επίσης, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παράσχει νομική υποστήριξη σε ομάδες ακτιβιστών που θα μηνυθούν ή συλληφθούν, επιχειρώντας την παρεμπόδιση συνεργείων της ΔΕΗ και ιδιωτών ή ακόμα και την επανασύνδεση παροχής ρεύματος.                   
 
Έχουμε δεσμευθεί, ότι δεν θα μείνουμε θεατές στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις!