02/11/2011

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ





Πλούσια δράση, κόντρα στην ανέχεια της εποχής, παρουσίασαν τα δυο Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, με την οργάνωση πλειάδας μουσικών, κοινωνικών, επιμορφωτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, μέσα στο φθινόπωρο.

Σεπτέμβριος

Μουσική Βραδιά πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, με δύο συγκροτήματα λαϊκής και νησιωτικής παραδοσιακής μουσικής, παρουσία πλήθους κόσμου, περισσότερα από 300 άτομα, σε ένα «τραπέζι» που ετοίμασαν οι κυρίες-μέλη του ΚΑΠΗ, κρέας που πρόσφερε το κρεοπωλείο «ο Δήμος» στο Πόρτο Ράφτη. Το γλέντι κράτησε με αμείωτο κέφι, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το ίδιο Κέντρο, διοργάνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου, Αποχαιρετιστήρια Γιορτή για το Καλοκαίρι που έφυγε, με κέρασμα παγωτό και χυμούς για τους 200 παρευρισκόμενους φίλους και μέλη του ΚΑΠΗ, που τίμησαν την εκδήλωση, φέρνοντας μαζί και τα εγγονάκια τους!

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσης Αφιέρωμα στο Μούστο, στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, να ακούσουν και να μάθουν, από τους παλαιότερους και σοφότερους των συμπολιτών μας, μοναδικές ιστορίες για το μούστο, την παραγωγή και τις συνταγές του.

Στη στενή σχέση του Μούστου με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε αυτόν τον τόπο, από την αρχαιότητα, μέχρι και σήμερα, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου και υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Κώστας Αλλαγιάννης. Παρουσιάστηκε επίσης παλαιό φωτογραφικό υλικό.

Το Αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, από την πιανίστρια Ζωή Παναγιώτου και το κέρασμα των επισκεπτών με απογευματινό καφέ, συνοδεία μουσταλευριάς και άλλων παραδοσιακών προϊόντων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Πολίτης και Γιώργος Αδάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ευαγγελίου, Σπύρος Δράκος, Άγγελος Ρούσσης, Αριστοτέλης Λαϊνάς, Μπίλιω Δρίτσα και φυσικά, δεκάδες μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης.

Οκτώβριος

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, διοργάνωσε μια πρωτότυπη γιορτή – έκπληξη για τα μέλη του, υποδεχόμενο τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη. Τα παιδιά τραγούδησαν για τους «παλαίμαχους της ζωής», με τη μοναδική αθωότητα της φωνής τους, με «αντάλλαγμα», αυτόγραφα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, γεμάτα με τις πολύτιμες χειρόγραφες ευχές για «καλή πρόοδο», «υγεία» και «ευτυχία», επάνω σε κάρτες που είχαν ζωγραφίσει τα ίδια. Η εκδήλωση δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, ούτε τα 70 περίπου μέλη του ΚΑΠΗ που παραβρέθηκαν, ούτε φυσικά το προσωπικό του Κέντρου και τους δασκάλους των παιδιών.

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν ξανά το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και πραγματοποίησαν έναν επετειακό εορτασμό, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940, και τη γενιά των «σύγχρονων ηρώων», εκπροσώπους της οποίας συναντάμε και ανάμεσα στα μέλη του ΚΑΠΗ.

Ενημερώνουμε, ότι στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, ήδη λειτουργούν οι παρακάτω ομάδες:

Ομάδα Ψηφιδωτού
Ο κ. Χάρης Πιτσικάκης, μέλος του ΚΑΠΗ, διδάσκει εθελοντικά την τέχνη του ψηφιδωτού, κάθε Δευτέρα 17.00 – 19.00.

Ομάδα Αγάπης
Κάθε Τρίτη 18.00 – 19.30, η Ομάδα Αγάπης διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως περιπάτους, εκδρομές σε μοναστήρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, απογεύματα με τσάϊ, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, για οικονομική βοήθεια οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Ομάδα Βιβλιοθήκης
Κάθε δεύτερη Πέμπτη 18.00 – 19.00, συναντιέται στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη η Ομάδα Βιβλιοθήκης, για να ανταλλάξει και να συζητήσει για ενδιαφέροντα βιβλία.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου:

ΚΑΠΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, τηλ. 22990 22579 και 23421
ΚΑΠΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, τηλ. 22990 75311