10/11/2011

ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΙΕΝ και ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ



Τιμητική εκδήλωση με συναυλία του Λάκη Χαλκιά
για την 28η Οκτωβρίου και τους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ένωσαν τις φωνές τους με το Λάκη Χαλκιά, σε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, κόντρα στην εποχή μας, οι μαθητές της χορωδίας του Γυμνασίου και Λυκείου Μαρκοπούλου, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου κας Μαρίας Μουσέτη, στην άκρως συγκινητική τελετή βράβευσης των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ιδρύματα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

Φέτος, ο Δήμος Μαρκοπούλου επέλεξε να τιμήσει τους επιτυχόντες μαθητές και παράλληλα την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», προβάλλοντας την ουσία της επετείου, όπως απαιτούν άλλωστε και οι δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας και όλοι οι Έλληνες! Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με την αρωγή δέκα τοπικών χορηγών.

Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη, συναντήθηκε με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, «για να συνδέσουν την αντίσταση με την αγωνιστική παράδοση του Ελληνισμού, τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για την ελευθερία και τη δημιουργία», στη συναυλία που παρουσίασε ο Λάκης Χαλκιάς - «ζωντανή ιστορία» της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής, απόγονος των Χαλκιάδων, της μεγαλύτερης μουσικής οικογένειας της σύγχρονης Ελλάδας.

Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν εμφανείς στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου, η οποία είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον κ. Λάκη Χαλκιά για τη μοναδική του παρουσία και ευγενική συμμετοχή, όπως και την καθηγήτρια μουσικής κα Μαρία Μουσέτη, για την άρτια οργάνωση, συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης.