18/08/2011

Απάντηση του Δήμου Μαρκοπούλου σε επιθέσεις από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης




Σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο συμπολίτης μας και πρώην υπάλληλος του Δήμου Μαρκοπούλου για τέσσερα (4) χρόνια κ. Γ. Τρουλινός, γίνεται προσπάθεια επηρεασμού της τοπικής κοινής γνώμης, με ψευδή στοιχεία και παραπλανητικό φωτογραφικό υλικό.

Συγκεκριμένα, γίνονται επιλεκτικές φωτογραφήσεις κάδων απορριμμάτων και παράνομων μικρο-χωματερών, σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση δυσφήμισης της νέας Δημοτικής Αρχής και υπονόμευσης του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

Οι κάδοι φωτογραφήθηκαν το πρωί της επομένης της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, όπου η μαζική προσέλευση επισκεπτών και οικιστών του Σαββατοκύριακου είχε (για άλλη μία φορά) ως αποτέλεσμα το φαινόμενο των υπερχειλισμένων κάδων. Φωτογραφήθηκαν μερικές ώρες αργότερα όπου οι κάδοι είχαν αδειάσει, χωρίς όμως να γίνει περισυλλογή των απορριμμάτων εκτός αυτών. Οι κάδοι είχαν μεταφερθεί σε κοντινή απόσταση, μόνο και μόνο, για να μπορεί το φορτηγό του Δήμου Μαρκοπούλου (η λεγόμενη «αρπάγη») να περισυλλέξει και τα εναπομείναντα απορρίμματα μερικές ώρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 16:00. Έτσι δόθηκε η άκρως παραπλανητική εντύπωση, ότι οι υπάλληλοι αδειάζουν μόνο τους κάδους και τους μεταφέρουν σε άλλη θέση για μην έχουν οι ίδιοι πρόβλημα. Το σχόλιο που συνόδευε τις δύο φωτογραφίες ήταν… «Ουγκάντα»!

Γίνονται επίσης συχνές αναφορές στο πρόβλημα με τις αυτοσχέδιες μικρο-χωματερές, όπου δεν φωτογραφίζονται όταν καθαρίζονται, πάρα μόνο όταν γεμίζουν. Επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι όσες προσπάθειες καθαρισμού των διάσπαρτων μικρο-χωματερών και αν γίνουν, οι ρίψεις μπαζών, κλαδιών, οικιακών συσκευών, επίπλων και απορριμμάτων δεν σταματούν. Το τραγικό τις υπόθεσης είναι ότι, όταν οι προσπάθειές μας εντείνονται (όπως συνέβη το Σάββατο στις 2 Ιουλίου), δίνεται η εντύπωση σε ορισμένους ασυνείδητους ότι πρόκειται περί χώρων …που έχουν καθοριστεί γι’ αυτό το σκοπό!

Για την ιστορία, ενημερώνουμε, ότι την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011, πραγματοποιήθηκαν 48 δρομολόγια απορριμματοφόρων στον Δήμο Μαρκοπούλου, εκ των οποίων τα 43 ήταν μόνο στο Πόρτο Ράφτη.

Οι υπάλληλοι ξεκίνησαν στις 4:30 π.μ. και σταμάτησαν στις 14:30, τέσσερις και πλέον ώρες δηλαδή, μετά την αυστηρά καθορισμένη από τον νόμο λήξη της βάρδιας (11:00 π.μ.), και μάλιστα χωρίς ανταμοιβή, μιας και το καθεστώς αναγκαστικής εξυγίανσης που μας έχει επιβάλλει η Κεντρική Διοίκηση, μας απαγορεύει τον προγραμματισμό και την πληρωμή υπερωριών!

Έως σήμερα, έχουν επίσης καταγραφεί τρία λιποθυμικά περιστατικά υπαλλήλων που εργάζονται πέραν του αυστηρού ωραρίου των έξι (6) ωρών και είκοσι (20) λεπτών, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου μας προσέλευση επισκεπτών και οικιστών, που υπολογίζεται (με βάση τις καταναλώσεις νερού) σε άνοδο, άνω του 20% της ήδη επιβαρυμένης αντίστοιχης περυσινής περιόδου!

Ίσως το πιο αισχρό ψεύδος, και μάλιστα προερχόμενο από κάποιον ο οποίος έχει εργαστεί στον Δήμο Μαρκοπούλου, αφορά το σχόλιο… «ότι ο Δήμος απλά στέλνει ένα φορτηγό να καθαρίσει τις μικρο-χωματερές και όχι υπαλλήλους, που έχει πολλούς». Ο Δήμος Μαρκοπούλου διαθέτει έναν οδοκαθαριστή για μια έκταση 85.000 στρεμμάτων! Είναι και αυτό αποτέλεσμα των πεπραγμένων της Διοίκησης Μαγουλά, που όπως πολύ σωστά έχει δηλώσει ο κ. Τρουλινός σε ανύποπτο χρόνο, «δεν ενδιαφέρθηκε για την πλήρωση θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, γιατί αυτή η διαδικασία δεν εξασφαλίζει άμεσα πολιτικά οφέλη και ερείσματα στους ψηφοφόρους». Αντί αυτού, σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά σε αναθέσεις σε ιδιώτες (1.200.000 ευρώ μόνο για το 2010) και παράνομες πληρωμές. Κάτι θα θυμάται και ο ίδιος ο κ. Τρουλινός από τη θητεία του στον Δήμο Μαρκοπούλου! Κάπως έτσι φτάσαμε στο χρέος των 18.000.000 ευρώ, το οποίο είναι φυσικά μια πραγματικότητα και όχι μια «καραμέλα», όπως υποστηρίζει πάλι ο κ. Τρουλινός! Συνετό θα ήταν, όσοι επωφελήθηκαν από ένα ξεδιάντροπο σύστημα διαφθοράς να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους!

Για τα πραγματικά προβλήματα στο οδόστρωμα, είναι αστείο να φωτογραφίζονται λακούβες, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι έχει ήδη δρομολογηθεί ο διαγωνισμός προμήθειας ασφάλτου, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου (γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε κάνει τίποτα εμπρόθεσμα) με άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης. Η «παράλειψη» είναι προφανώς εσκεμμένη, καθώς έχουμε ήδη ενημερώσει με απαντήσεις, ανακοινώσεις και αναρτήσεις τους πολίτες για την εξέλιξη της διαδικασίας. Αναμένουμε «με αγωνία» στο μέλλον, τις φωτογραφίες με το επισκευασμένο οδόστρωμα!

Όποιος ενδιαφέρεται για την πραγματική εικόνα στον Δήμο Μαρκοπούλου, δεν χρειάζεται παρά να ανατρέξει σε όσα ανακοινώσαμε, μόλις πριν μία εβδομάδα.  Ότι δηλαδή έχουμε ήδη λάβει προσωρινή έγκριση για κάποιες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας. Στόχος μας είναι, όταν ολοκληρωθούν οι εν λόγω προσλήψεις, που θα περιλαμβάνουν και οδοκαθαριστές, με μοναδικό αντικείμενο την περισυλλογή των διάσπαρτων μικρο-σκουπιδιών, αλλά και η αναμενόμενη παραλαβή σημαντικού αριθμού συμβατικών κάδων, να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε δραστικά τα προβλήματα στην καθαριότητα.

Παρόλο που οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, σ’ ένα ζοφερό περιβάλλον κρίσης, ελπίζουμε ότι οι δύο αυτές εκκρεμότητες θα έχουν ολοκληρωθεί και κλειστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι οι κριτικές που βασίζονται σε παραπλανητικά στοιχεία, αλλά και οι προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας, δεν έχουν καμία αξία και θα αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις.