03/08/2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ




Μια ακόμη εθελοντική προσπάθεια με την υποστήριξη του Δήμου Μαρκοπούλου, που στόχευε στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την προστασία των ακτών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,. Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, περισσότεροι από 2.300 λουόμενοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Amstel Eco Bar στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Π. Ράφτη.

Η συγκεκριμένη δράση της γνωστής εταιρείας ζυθοποιίας πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά και έδωσε την ευκαιρία στους λουόμενους να λάβουν μέρος  στη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία και σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων για περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα, στις οκτώ ώρες της παρουσίας του Amstel Eco bar στην παραλία, συγκεντρώθηκαν 18 σακούλες απορριμμάτων, ενώ μοιράστηκαν 920 χάρτινα τασάκια παραλίας. Οι συμμετέχοντες επιβραβεύτηκαν με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα από την Amstel, όπως καπελάκια, μπάλες θαλάσσης, ειδικά clips για την πετσέτα και φυσικά, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.

Η παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα επιλέχτηκε από την εταιρεία ανάμεσα στις 8 πλέον πολυσύχναστες ελληνικές παραλίες για το 2011, με στόχο την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση όλων μας για τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως το γυαλί και το αλουμίνιο.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ανανεώνει το ανοιχτό κάλεσμά του προς όλους τους πολίτες, ομάδες εθελοντικής δράσης, επιχειρήσεις και φορείς που διέπονται από την ίδια πίστη στη δύναμη της προσφοράς, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, για τη αντίστοιχη διοργάνωση κοινών δράσεων.