03/08/2011

7/8: Οι ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη στο θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου



Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου.

Είναι το 6ο έργο του Αριστοφάνη και το 9ο αρχαίου δράματος που παρουσιάζει ο θίασός μας. Έχοντας πια μια σαφή και σημαντική εμπειρία στη μελέτη και απόδοση του αρχαίου δράματος καταπιανόμαστε φέτος με ένα από τα πλέον όμορφα, διασκεδαστικά και επίκαιρα έργα του κλασικού κωμικού ποιητή. 

Το έργο, με την παράσταση του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, αποδίδεται σαν ένα σύγχρονο σουρεάλ παραμύθι με interactive στοιχεία.

Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης > Σκηνικά - Κοστούμια: Ράνια Αντύπα > Μουσική: Γιάννης Ιωάννου > Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Σπηλιακοπούλου > Χορογραφίες: Φωτεινή Κακογεωργίου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Στάθης Αναστασίου, Θανάσης Τσόδουλος, Μαριέττα Λούμπα, Ματίνα Νικολάου, Μάτα Παπασιδέρη, Κατερίνα Τσεβά, Κωνσταντίνα Μακρή, Μιχάλης Κουστουρόπουλος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο μεγάλος κωμωδιογράφος με τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ καυτηριάζει τη διακυβέρνηση της χώρας από τους άντρες. Δίνει στις γυναίκες την ευκαιρία να οργανώσουν το κράτος,
νοικοκυρεύοντας τα εν δήμω κατά τα εν οίκω. Έχουν σα βασικό τους στόχο την κοινοκτημοσύνη. ΟΛΑ ΚΟΙΝΑ! ΧΡΗΜΑ - ΕΡΩΤΑΣ - ΑΓΑΘΑ!

Πρόκειται για μια ακόμα πολιτική κωμωδία - σάτιρα, η οποία τάσσεται (όπως και η Λυσιστράτη) υπέρ των γυναικών. Η δυναμική και πανούργα Πραξαγόρα, θα αναλάβει τα ηνία της γυναικείας επανάστασης, με σκοπό την αλλαγή ολόκληρης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Μεταμφιέζεται σε άνδρα, μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και φτάνει στη Βουλή. Εκεί, ως άντρες, ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών.

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό - μαθητικό 12 €


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ
Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ ιδρύθηκε το 1996 στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Έχει στο ενεργητικό του 36 συνολικά θεατρικά έργα. Εκτός της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί και Παιδική Σκηνή η οποία έχει παρουσιάσει 9 έργα για παιδιά.
Στους κόλπους του έχει δημιουργήσει 7 θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Περιάκτων (www.periaktoi.gr).

Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ   
Καραολή & Δημητρίου 5  > Μαρκόπουλο 19003 > Αττική         
T: 22990 40803