22/08/2011

28/8 Θέτρο Σάρας: ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



28 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Σάρας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου φιλοξενεί στο ανοιχτό θέατρο Σάρας, την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Μονομαχία Γυναικών», από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 9.00 μ.μ.

Πρόκειται για μια απολαυστική γαλλική κωμωδία συνεχών ανατροπών, από τους μαέστρους του είδους: Ευγένιο Σκριμπ και Ερνέστ Λεγκουβέ, που εκτυλίσσεται στο περίβολο ενός καστρόπυργου με πρωταγωνιστή τον έρωτα. Η μετάφραση – σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, τα σκηνικά – κοστούμια της Ρούλας Αλευρά και οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Βιδάλη, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιάννης Τσιώμος, Πέτρος Πέτρου, Βίκυ Χατζή και Βύρωνας Κολάσης.

Ο Σκριμπ (1791 – 1861), κυριάρχησε στη γαλλική σκηνή 30 χρόνια κι έγραψε μόνος ή με συνεργασία πάνω από 400 έργα. Όλη του η προσοχή είναι συγκεντρωμένη στη δράση, στην πλοκή και ψάχνοντας το θεατρικό παρελθόν της χώρας του, βρήκε για πρότυπο τον Μπωμαρσαί. Ο Δουμάς υιός τον έλεγε “ο Σαίξπηρ των σκιών”. Έδωσε ένα καλούπι θεατρικότητας στο ρομαντισμό και τελικά πάνω σ’ αυτόν πάτησαν συγγραφείς που καταπιάστηκαν με σοβαρά προβλήματα της εποχής τους, όπως ο Ίψεν.

Είσοδος: 15 €