12/12/2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 μ.μ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ, ΕΠΙ ΕΝΑ 24ΩΡΟ.


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου πλήττεται συνεχόμενα επί ένα 24ωρο, από ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση (την μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε (5) τουλάχιστον ετών), φαίνεται ότι οι βασικές υποδομές του, σε γενικές γραμμές, άντεξαν όλο αυτόν τον τεράστιο όγκο νερού.

Κι’ αυτό συνέβη κυρίως, χάρη στα έγκαιρα μέτρα που έλαβαν οι Δημοτικές Υπηρεσίες, το διάστημα 1-9-2014 έως και 15-10-2014, καθαρίζοντας περισσότερα από πεντακόσια (500) φρεάτια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη και δέκα (10) ρέματα, που κατά περίπτωση, έφταναν μέχρι και σε μήκος επτακοσίων (700) μέτρων.

Σποραδικά κρούσματα πλημμυρικών φαινομένων και μια κατάρρευση παλιάς και εγκαταλελειμμένης μικρής οικίας που αναφέρθηκαν, αντιμετωπίστηκαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου, την Πυροσβεστική και την Τροχαία.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία μας ενημέρωσε, ότι μέχρι πρόσφατα (11 π.μ., Παρασκευή, 12/12), είχε μόνο μία (1) κλήση, για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, σε όλη την περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο πρόβλεψης της Ε.Μ.Υ., το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, με έντονη βροχόπτωση, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι, 12.00 μ. – 6.00 μ.μ., για να ακολουθήσει ένα τετραήμερο, με καθαρό (χωρίς βροχές) καιρό.

Παρακαλούνται θερμά οι συμπολίτες μας, να αποφύγουν και σήμερα κατά το δυνατό τις μετακινήσεις, στο προαναφερθέν διάστημα 12 – 6 μ.μ., να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί και να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της Τροχαίας και των Αρχών, για την προστασία και ασφάλειά τους.

Ευχαριστούμε θερμά, για την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας.