18/05/2017

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017


Μαρκόπουλο, 18 ΜΑΪΟΥ 2017



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 48ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχτηκε για ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017.
Ολομέτωπη επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους της, συνιστά η πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου μνημονίου η συγκυβέρνηση καθ' υπαγόρευση της τρόικας.
Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος Β.Α.Ε., ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας, αναστολή Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πολλά ακόμη δυσβάσταχτα μέτρα προβλέπει το νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, κύμα ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων που οδηγεί σε λειτουργική ασφυξία και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών.
Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χρονική στιγμή που διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία με βάση τα δημοσιεύματα οδηγεί στο δρόμο 15.000 Συμβασιούχους των Δήμων, που είναι αναγκαίοι για την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την Προκήρυξη 48ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 και ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017.
Απέναντι στην πολιτική των μνημονίων που αποδέχθηκαν οι τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. μπορούμε να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό, αγωνιστικό, ενωτικό μέτωπο.
Απέναντι  στις απολύσεις,  τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, με μια φωνή διεκδικούμε ένα  ανθρώπινο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!!!

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ                                                       ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ