16/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΪΟΥ 2017


                                                                        Μαρκόπουλο, 16 ΜΑΪΟΥ 2017


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχτηκε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017.
Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να  περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντας τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει και άλλο τον Ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει Δημόσιες Επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες και οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Ταυτόχρονα, συνομολόγησαν ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων (μέχρι και 330,00 ευρώ τον μήνα), αλλά και των Επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, τη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 σε 5.681 ευρώ (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού το χρόνο από κάθε εργαζόμενο), νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτο θύμα τη Δ.Ε.Η. και την ακόμα μεγαλύτερη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τεράστια έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα εργατοτεχνικού και παιδαγωγικού και ο συνεχιζόμενος οικονομικός στραγγαλισμός της, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση κοινωνικών δομών και αθρόες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς να αποκλείονται και οι απολύσεις!!!
Την ίδια στιγμή, νέοι «μεταρρυθμιστικοί όροι», όπως «αξιολόγηση Δομών-Προσωπικού» και «Κινητικότητα» που εμπεριέχονται στο νέο μνημόνιο καταδεικνύει νέα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Απέναντι στη νέα συμφωνία με αρνητικά κοινωνικό πρόσημο, οφείλουμε και θα σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι.
Στα πλαίσια αυτά έχουμε και τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισε το κλείσιμο και μη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, πλην του Προσωπικού Ασφαλείας στην Καθαριότητα, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!!!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ 



   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ