14/12/2016

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στη γιορτινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις» (Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο).

Στη σκηνή η Μαρία Παπανικολάου, που θα είναι μαζί μας, παρουσιάζει ιστορίες και παραμύθια, μέσω της μοναδικής τέχνης της Αφήγησης. Παραμύθια με χιούμορ, συγκίνηση και τα μεγάλα νοήματα των γιορτών, από το Βυζάντιο, το Μεσαίωνα, την Ευρωπαϊκή παράδοση των Χριστουγέννων, αλλά και την Ελληνική Λαϊκή παράδοση, σε ένα απροσδόκητο και ευχάριστο ταξίδι στην προφορική παράδοση. Η αφηγήτρια έχει επιμεληθεί επίσης τα στοιχεία του σκηνικού που διαμορφώνουν παραμυθένια το χώρο, όπως και τη μουσική και τα τραγούδια που παρουσιάζονται επί σκηνής.

Θα ακούσουμε τα παραμύθια:

Τα Χριστούγεννα που άνθισαν οι κερασιές
Το πηγάδι των ευχών
Μια αρκούδα τα Χριστούγεννα
Το πρωτοχρονιάτικο γάντι.

Η Μαρία Παπανικολάου σπούδασε Επικοινωνία στο ΑΚΠΕΣ (Εργαστήρι Δημοσιογραφίας) και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία στο Leeds Becket University στη Μεγάλη Βρετανία.  Απέκτησε μεταπτυχιακό (ΜΑ of Arts) από το ίδιο πανεπιστήμιο με την επίβλεψη του Ιστορικού Simon Gunn και της Ιστορικού Janet Douglas.

Εργάστηκε αρχικά ως Δημοσιογράφος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Μαρκοπούλου «ΡΑΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗ 99,4 FM» και σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εκδόσεις βιβλίων «Ελληνικά Γράμματα», «Μεταίχμιο», «Ίνδικτος», «Αερόστατο» και «Μίνωας» ως το 2012.

Από το 1991 ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο και από το 2003 με την αφήγηση. Παρακολούθησε μαθήματα Προφορικής Αφήγησης στο εργαστήρι «ΜΑΙΡΗΒΗ» για δύο χρόνια με τον Στέλιο Πελασγό και αργότερα σε εργαστήρια και σεμινάρια Ελλήνων και ξένων αφηγητών.

Στη Νεμέα Κορινθίας όπου ζει, έχει συνεργαστεί με το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, με το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορίνθου, με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Άργους, με το Δήμο Νεμέας, με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, με πολιτιστικούς φορείς, οινοποιεία και χώρους πολιτισμού, για τη δημιουργία παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.


Σας περιμένουμε όλους, μικρά και «μεγάλα» παιδιά!