10/06/2013

Καλοκαιρινές Αθλητικές & Πολιτιστικές Ενασχολήσεις για τα παιδιά μας, για πρώτη φορά στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι φέτος, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τις δύσκολες συγκυρίες, πήρε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης δύο δεκαήμερων, Καλοκαιρινής Αθλητικής & Πολιτιστικής Ενασχόλησης παιδιών, ηλικίας πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ετών!

Έχοντας απαλλάξει τον Δήμο μας, από το 100% των ληξιπρόθεσμων χρεών του και από το 70% περίπου των συνολικών οφειλών του, έχουμε την ικανοποίηση να τον βλέπουμε σήμερα, ανάμεσα στους πλέον οικονομικά υγιείς Δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή, να σχεδιάζει και να οργανώνει με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και αισιοδοξία, δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας.

Στα πλαίσια των τελευταίων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινή πίεση του σχολείου και του διαβάσματος, ανακαλύπτοντας την κλίση και το ταλέντο τους, σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.


Ειδικότερα, θα υπάρξουν δύο περίοδοι των δέκα (εργάσιμων) ημερών, για εξήντα (60) παιδιά η κάθε μία, εκ των οποίων, η 1η περίοδος, ορίζεται από 17 έως 28 Ιουνίου 2013, ενώ η 2η περίοδος, οριοθετείται από 1 έως 12 Ιουλίου 2013 και ώρες 8:00 έως 15:00. Ο τόπος της ενασχόλησής τους, θα είναι το Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου (31ο χλμ. Λεωφ. Σουνίου).

Εάν υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερόμενων παιδιών και γονέων, από εξήντα (60) παιδιά ανά περίοδο, θα γίνει δημόσια κλήρωση για την επιλογή τους. Εάν βέβαια, ο αριθμός των παιδιών που δεν εξυπηρετηθεί από τις δύο ήδη προγραμματισμένες δεκαήμερες περιόδους, φτάσει τα εξήντα (60), τότε θα διοργανωθεί και 3η περίοδος, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Το κόστος συμμετοχής είναι σχεδόν μηδαμινό, αφού το αντίτιμο, ανταποκρίνεται μόλις στα πέντε (5) Ευρώ την ημέρα, δηλαδή πενήντα (50) Ευρώ συνολικά και για τις δέκα (10) ημέρες. Στην τιμή αυτή, συμπεριλαμβάνεται δεκατιανό για τα παιδιά (χυμός και κρουασάν), ασφάλεια των παιδιών, οι καθηγητές, καθώς επίσης καπέλο και T-shirt για όλους τους συμμετέχοντες.
Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών, με τα αθλήματα: βόλεϊ, handball, ενόργανη γυμναστική, μπάσκετ, ρυθμική, ποδόσφαιρο, στίβο και taekwondo, με παραδοσιακούς χορούς, εικαστικά, μουσική και χορωδία, ενώ τα μόνα μαθήματα με τα οποία θα έρθουν σε επαφή, είναι αυτά των Α΄ βοηθειών και της ασφαλούς οδήγησης!

Εγγραφές, γίνονται ήδη καθημερινά, 8:00-15:00, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, στο γραφείο του ΝΠΔΔ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», ενώ πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε, στο τηλ.: 22990-20178.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, να στηρίζει και να ενισχύει τους πολυσήμαντους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, θεωρώντας δεδομένο, ότι στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούν να χαρίσουν το χαμόγελο στα πρόσωπα, πρωτίστως των παιδιών μας, αλλά και στα δικά μας!