19/09/2011

25/9 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου καλεί όλους τους Δημότες, σε ανοιχτή Συγκέντρωση Ενημέρωσης και Διαμαρτυρίας, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, για την πιθανή μετεγκατάσταση κοινότητας Ρομά (Τσιγγάνων), από την περιοχή του Ελαιώνα, σε περιοχές του Δήμου μας.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, στην εκδήλωση θα κληθούν να παραβρεθούν, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της ευρύτερης περιοχής:

Οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής, οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των θιγόμενων Δήμων Κορωπίου, Σπάτων, Παιανίας και Ραφήνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει της ειδικής μελέτης της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ), ορίζονται ως κατάλληλες, για τη δημιουργία Οργανωμένων Εγκαταστάσεων Πλανόδιων (ΟΕΠ), που θα φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό μελών, της κοινότητας των Ρομά, ΜΟΝΟ περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως των Μεσογείων!

Στον Δήμο Μαρκοπούλου, ορίζονται δυο περιοχές, που βρίσκονται: α) βορείως της πόλης του Μαρκοπούλου, μεταξύ της διασταύρωσης των Λεωφόρων Βραυρώνος και Πόρτο Ράφτη και της περιοχής του Βαραμπά και β) ανατολικά της πόλης του Μαρκοπούλου, στους πρόποδες του Όρους Μερέντα.

Η προχειρότητα (ή ίσως η υστεροβουλία) που χαρακτηρίζει την εν λόγω Μελέτη, κυριολεκτικά τρομάζει, αφού για την επιλογή ΟΛΩΝ των παραπάνω περιοχών, χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια αξιολόγησης, που ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ προκλητικά την έλλειψη βασικών υποδομών στην Ανατολική Αττική, η οποία μεταξύ άλλων:

· Δεν διαθέτει Νοσοκομείο, παρά μόνο υποστελεχωμένα τοπικά Κέντρα Υγείας
· Δεν διαθέτει Αποχετευτικό Δίκτυο
· Παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Ύδρευσης
· Δεν διαθέτει τις απαραίτητες Σχολικές Μονάδες

Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεσμεύεται, ότι θα αντιταχθεί στα νέα σχέδια μετατροπής των Μεσογείων σε «πίσω αυλή των Αθηνών» (ΧΥΤΑ – Αεροδρόμιο – Λατομεία – εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά Έργα), όπως και στην εσπευσμένη μεταφορά των Ρομά, σε ήδη κορεσμένες πληθυσμιακά περιοχές, όπως η δική μας, όπου η ποιότητα της ζωής τους, θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο!

Χωρίς τη ραγδαία αναβάθμιση των υποδομών στα Μεσόγεια, είναι αδύνατη η ανθρώπινη υποδοχή και διαβίωση πρόσθετου πληθυσμού.

Όπως διαφαίνεται, μοναδικός στόχος της σχεδιαζόμενης μετεγκατάστασης, αποτελεί η μετατροπή του Ελαιώνα σε επενδυτικό «φιλέτο» και η εξυπηρέτηση των εργολάβων, που θέλουν να προχωρήσουν «τα έργα τους», χωρίς την ενοχλητική (για αυτούς), παρουσία των Τσιγγάνων!