27/09/2011

2/10: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2011 ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ



Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκόπουλου, το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, και την ΑΝΙΜΑ, σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, από τις 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ., στον Υγρότοπο Βραυρώνας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης «Σώστε τα Μεταναστευτικά Πουλιά!» (Save Migratory Birds) και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το μοναδικό και απειλούμενο αυτό είδος.

Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών, έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν, μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» στον Υγρότοπο Βραυρώνας, με εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, οικοπεριήγηση, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και παιχνίδια, απελευθέρωση πουλιών σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Για το σεβασμό του εύθραυστου οικοσυστήματος της περιοχής, παρακαλούνται οι επισκέπτες της εκδήλωσης, να αφήσουν τα οχήματά τους στο χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας και να ακολουθήσουν πεζοί, το δρόμο προς την παραλία.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.