05/09/2011

Παιδική θεατρική παράσταση: ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η ΤΡΑΤΑ ΣΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ



Ο Δήμος Μαρκοπούλου φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση «Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα», από την Αστική Πολιτιστική Εταιρεία Θεάτρου «Η Πρόβα», το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας, στο Μαρκόπουλο.


Πώς το φεγγάρι έχει τράτα και ο ουρανός βαρκούλες; Ποιος είναι αυτός ο περίεργος τόπος; Η Λαμπυρίτσα θέλει να πάει ξύπνια και να γνωρίσει την Ονειροχώρα. Τη χώρα των ονείρων. Η γιαγιά Σκοτεινούλα της εξηγεί με ποιο τρόπο θα φτάσει στον προορισμό της. Η περιπέτεια ξεκινά. Με τη βοήθεια της Σελήνης, η Λαμπυρίτσα παρέα με τους μικρούς θεατές, με παραμυθένια πλάσματα, με το φίλο της το Γρύλλο και το Μανιτάρι Μόνους – Μόνους, όλοι μαζί θα πετάξουν στον ονειρεμένο προορισμό τους. Για να φτάσουν στον άγνωστο και όμορφο κόσμο της φαντασίας, θα πρέπει να ξεφορτωθούν τους φόβους και τις στεναχώριες τους, να τολμήσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και την σκληρή πραγματικότητα. Όλα τα δώρα της νύχτας είναι απλωμένα για όσους φτάσουν ξύπνιοι. Οι φόβοι φεύγουν, καθώς φροντίζει γι’ αυτό η γοργόνα Αλιάνθη, που φέρνει τον καθρέφτη της αλήθειας.

Το μήνυμα που περνάει το έργο στα παιδιά είναι, ότι όταν βάζουν ένα στόχο, πρέπει να προσπαθούν να τον πετυχαίνουν. Η προσπάθεια και η διαδρομή έχουν αξία. Ένα μαγικό παραμύθι που διώχνει τους φόβους. Μια παράσταση συμμετοχικού θεάτρου, που απελευθερώνει τα παιδιά. Η σελήνη στη βόλτα της, αποκαλύπτει το βαθύτερο κόσμο των πλασμάτων που συναντά με τη βοήθεια των παιδιών.

Οι ήρωες του έργου:
Λαμπυρίτσα: Μια πασχαλίτσα της νύχτας, χαρούμενη και αισιόδοξη. Επιθυμεί διακαώς να φτάσει ξύπνια στην ονειροχώρα και παίρνει και τα παιδιά μαζί της, για να τα καταφέρει.
Σκοτεινούλα: Μια καλή γιαγιά που χαρίζει στα παιδιά το κουβάρι που φτάνει στην ονειροχώρα, για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.
Γρύλλος: Ο μονόχορδος βάρδος της παρέας. Γεμάτος κέφι, γλεντοκόπος και περίεργος για όλα.
Σελήνη: Η νέα και ωραία σελήνη. Είναι επίσης ευγενική και βοηθάει τα παιδιά στο δρόμο για την ονεοροχώρα, όταν κανείς είναι ξύπνιος.
Μανιτάρι Μόνους-Μόνους: Μοναχοπαίδι, μοναχογιός. Θέλει παρέα, για αυτό ακολουθεί τα παιδιά στην ονειροχώρα.
Διανομή:
Δάφνη Μπεθάνη (Λαμπυρίτσα, Μανιτάρι Μόνους Μόνους)
Αβραάμ Ράνια (Σκοτεινούλα, Σελήνη)
Αντώνης Ζιώγας (Γρύλλος)
Αλεξάνδρα Γώγου (Γοργόνα)

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κοραλλία Τσόγκα
Σκηνικά κοστούμια: Γεράσιμος Ελ Σέριφ
Μουσική: Σπύρος Ποζιώτης
Χορογραφίες: Γωγώ Παπαιωάννου

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ