05/06/2024

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η Έκθεση των Τμημάτων Κοπτικής Ραπτικής

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση των τμημάτων Κοπτικής Ραπτικής του Προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Πάνω από 30 μέλη των τμημάτων αρχαρίων και προχωρημένων παρουσίασαν τις δημιουργίες τους όπως χειροποίητα ενδύματα, πανωφόρια, τσάντες κ.ά.

Πολλά από τα έργα των «προχωρημένων» μελών των τμημάτων, φέρουν την προσωπική σφραγίδα και αισθητική των δημιουργών, δείχνοντας το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έγινε μέσα στη χρονιά.

Παράλληλα, σημαντική είναι η φιλοσοφία που διέπει το σύνολο της «δουλειάς» αυτής και δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και του DIY (Do it your self), η οποία επίκαιρη όσο ποτέ μας θυμίζει «να πατήσουμε ένα φρένο» στη συνήθεια και ευκολία του fast fashion.

Το παραπάνω εγχείρημα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των μελών αλλά και της καθοδήγησης της υπεύθυνης των τμημάτων Αλεξάνδρας Μπουκουβάλα.

Στην έκθεση εκτός από δημιουργίες ραπτικής παρουσιάστηκαν και ζωγραφικά έργα των Ελένη Δρίτσα, Νικολέτα Ζαχαρίου και Κατερίνα Μυλωνάκου, μέλη του τμήματος Ζωγραφικής του ιδίου προγράμματος, σε ένα αποτέλεσμα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους επισκέπτες!