18/06/2024

Μια ακόμη πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Μένης Βαμποράκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών

Ένα ακόμη βήμα για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, αποτελεί η δράση που πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Υπηρεσίας.

Η πρωτοβουλία περιλάμβανε ενημερωτική ομιλία της συνεργάτιδας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και βιολόγου Σοφία Καρατασάκη και προβολή βίντεο με την πρώτη Ελληνίδα δότρια, κας Νικολέττα Ευρυπίδου.

Στη συνέχεια, η κα Καρατασάκη πραγματοποίησε λήψεις στοματικού επιχρίσματος από νέους εθελοντές δοτές που προχώρησαν σε εγγραφή, δίνοντας παράλληλα σπουδαίο παράδειγμα προσφοράς ζωής, αφού όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Σύλλογος:

«Αν και υπάρχουν πολλά εκατομμύρια εγγεγραμμένοι εθελοντές δότες σε όλο τον κόσμο, πολλοί ασθενείς δεν βρίσκουν συμβατό δότη. Σύμφωνα με τα στατιστικά, μόνο 1 στους 2.000 βρίσκεται τελικά συμβατός με κάποιον ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση. Ο εμπλουτισμός των Τραπεζών με νέους δότες θα προσφέρει την πιθανότητα ίασης σε περισσότερους ασθενείς».

Η ενίσχυση της μεγάλης αλυσίδας αγάπης εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, είναι ύψιστης ζωτικής σημασίας, καθώς ο καθένας και καθεμιά από εμάς, μπορεί να είναι ο/η μοναδικός/ή που έχει την ευκαιρία να σώσει έναν άνθρωπο, που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα, αφιερώνοντας μόλις 5 λεπτά από το χρόνο του/της!

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Παιδικής Μέριμνας & Οικογένειας, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένη Βαμποράκη, ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για τη συνεχιζόμενη άψογη συνεργασία, τη βιολόγο Σοφία Καρατασάκη που συμμετείχε στη διοργάνωση εκ μέρους του Συλλόγου, για την αμέριστη υποστήριξη της δράσης και φυσικά όλους και όλες που ήρθαν να ενημερωθούν, να εγγραφούν ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και να δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος.

Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό για όσους και όσες θέλουν να ενημερωθούν, για τους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν στην κοινή αυτή προσπάθεια Όσοι επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σε περίπτωση που πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες μέρες και ώρες στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στο τηλ. 22990 20149.

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή!