06/03/2024

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη με την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη και της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυς Καβαλλάρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στο Γραφείο της κ. Καβαλλάρη.

Με εμφανές το θετικό κλίμα συνεργασίας, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου ενημέρωσε εκτενώς τη νέα Αντιπεριφερειάρχη για τα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αλλά και για τη στοχοθεσία της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α΄ και του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ανατολική Αττική, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Βουρλέζα – Πόρτο Ράφτη, ύψους χρηματοδότησης 21.000.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στον πίνακα εκτελεστέων έργων πρώτης προτεραιότητας Π.Ε.Α.Α. και την επιτακτική ανάγκη για τον καθαρισμό των ρεμάτων του Δήμου Μαρκοπούλου, με εργολαβίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ευρεία έκταση στη συζήτηση, δόθηκε επίσης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και τις δυνατότητες ενίσχυσής της, τόσο με τρόπους πυροπροστασίας – ειδικότερα για την περιοχή της Χαμολιάς – όσο και με μηχανικά μέσα, όπως αλατιέρα, πυροσβεστικό όχημα, όχημα άμεσης επέμβασης κ.ά. για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του Δήμου.

Παράλληλα, έγινε ειδική μνεία στα θέματα οδικής ασφάλειας, με τον Δήμαρχο να υπερθεματίζει την αναγκαστική απαλλοτρίωση αρμοδιότητας Περιφέρειας, προκειμένου να κατασκευαστεί άμεσα ο κυκλικός κόμβος στην τοποθεσία LIDL στο Πόρτο Ράφτη. Περεταίρω, η συζήτηση εστιάστηκε στην οδοποιία και συγκεκριμένα, σε θέματα οδοφωτισμού και ανακατασκευής οδών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή μας συνάντηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, επιβεβαιώνει, ότι η αγαστή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζεται και με τη νέα διοίκησή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά. Ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που επιδεικνύει, στην υποστήριξη του οράματος και των προσπαθειών μας, για έναν Δήμο προοπτικής, με σύγχρονες υποδομές σε όλα τα επίπεδα».

Εξαιρετικής σημασίας είναι το γεγονός, ότι αναμένονται οι προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων, μετά και την επιβεβαίωση για την ένταξη των ποσών, που είχε ζητήσει ο Δήμος Μαρκοπούλου, στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.