13/03/2024

Ανοιχτή επιστολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, Διαχείρισης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Υπαίθριου Εμπορίου & Υπαίθριας Διαφήμισης Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σταύρου Χρυσάφη

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Τ.Κ.: 19003
Γραφείο Αντιδημάρχου
Τηλ: 22990-20165
E-mail: antid.ades.d.ast@markopoulo.gr


Μαρκόπουλο, 13/3/2024
 



Αγαπητοί δημότες-συμπολίτες μου,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης μου ανέθεσε μία σειρά δύσκολων και υπεύθυνων καθηκόντων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

Επιτρέψτε μου να σας κάνω συμμέτοχους και κοινωνούς των στόχων που με την βοήθεια, συνεργασία και αρωγή σας, έχω θέσει ως προτεραιότητές μου:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

  1. Εκτεταμένη δημιουργία επικοινωνιακού και άλλου υλικού, εκστρατείες ενημέρωσης και αξιοποίηση όλων των καναλιών επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων των πολιτών για θέματα που αφορούν στη σίτιση, τα πρόστιμα για κακοποίηση, την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής σήμανσης και στείρωσης και γενικότερα στην προστασία των ζώων.
  2. Άμεσες στειρώσεις   όλων των θηλυκών και των επιθετικών αρσενικών αδέσποτων ζώων καθώς και άμεση καταγραφή και διαχείριση των επιθετικών αδέσποτων για να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο.
  3. Συνεργασία για τις στειρώσεις με όλους τους κτηνιάτρους του δήμου μας και αξιοποίηση των υποδομών τους.
  4. Ενίσχυση των φιλοζωικών  σωματείων και των εθελοντών φιλόζωων πολιτών με τροφές και φάρμακα.
  5. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου για την ενημέρωση των πολιτών στις περιπτώσεις ανάγκης περίθαλψης ζώων συντροφιάς.
  6. Δημιουργία επιπλέον σημείων τροφής και νερού από τα ήδη υπάρχοντα   καθώς και την δημιουργία ειδικών καταλυμάτων – καταφυγίων σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας για τα αδέσποτα ζώα .
  7. Δημιουργία σταθμού φιλοξενίας για σκύλους στελεχωμένη με το κατάλληλο προσωπικό για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων με τελικό σκοπό την υιοθεσία τους.
  8. Δημιουργία οργανωμένης διοικητικής υπηρεσίας που θα διατηρεί  πλήρεις  καταλόγους, μητρώα και αρχεία και θα καταγράφει τα διάφορα αιτήματα των δημοτών μας με σκοπό την ικανοποίηση τους  .
  9. Εφαρμογή και έλεγχος των κανόνων προστασίας και ευζωίας των  ζώων και του συστήματος της σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.
  10. Αυστηρούς  ελέγχους  και υποβολή προστίμων  για την εγκατάλειψη ζώων εντός των ορίων του δήμου από την Δημοτική Αστυνομία  .
  11. Ενίσχυση των προγραμμάτων υιοθεσίας και εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου σχετικά  με τα δικαιώματα των ζώων.
  12. Καταγραφή όλων των στειρωμένων και τσιπαρισμένων   αδέσποτων τετράποδων ζώων.
  13. Συνεχής παρακολούθηση και ψηφιοποίηση μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
  14. Εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα για τις δράσεις που αφορούν τα αδέσποτα.
  15. Συνεργασία με ανεξάρτητους συλλόγους και ιδιωτικές εταιρείες για χορηγίες ώστε να μη λείψει ποτέ η τροφή και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας .
  16. Δημιουργία δικτύου εθελοντών ανά περιοχή του Δήμου μας  με σκοπό την περιφρούρηση , την  ενημέρωση   και την άμεση παροχή φροντίδας για κάθε αδέσποτο ζώο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  1. Στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ,  με τρείς έμπειρους εκπαιδευμένους Αστυνομικούς  οι οποίοι θα φροντίζουν , κατά τα καθήκοντά τους , την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την τήρηση του Νόμου καθώς και την εξυπηρέτηση  και βοήθεια των συμπολιτών μας ( μέχρι τότε , η δημοτική αστυνομία θα στελεχωθεί από τρεις υπαλλήλους του Δήμου Μαρκοπούλου).
  2. Αγορά  μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου στην υπηρεσία αποκλειστικά της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

  1. Συνεχής ενημέρωση των εργαζομένων και των πωλητών για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους  καθώς και ενίσχυσή τους με  υλικά μέσα, ώστε να τηρείται η καθαριότητα και η τάξη στον χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά και οιαδήποτε άλλη υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα.
  2. Συνεχείς έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για τη τήρηση των νόμων που αφορούν τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο.
  3. Εξυπηρέτηση των δημοτών με εύκολη πρόσβαση στους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
  4. Άμεση καθαριότητα και επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση, ειδικά μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς καθώς και οιασδήποτε άλλης εμπορικής δραστηριότητας.

Φυσικά , όλα τα ανωτέρω και άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα μπορούν να γίνουν πάντα και μόνο με την υπομονή , την βοήθεια και τη συνεργασία όλων μας!

Σας ευχαριστώ

Ο Αντιδήμαρχος
Δημοτικής Αστυνομίας, 
Διαχείρισης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
Υπαίθριου Εμπορίου & Υπαίθριας Διαφήμισης

Σταύρος Χρυσάφης