ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας στις 19 Ιουλίου στις 19.30.
Συναυλία με την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ και Αρχαίας Ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ
Η δραστήρια Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ παρουσιάζει μια υπέροχη καλοκαιρινή συναυλία, υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με συνοδεία πιάνου, μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια, έργα των Μπέντζαμιν Μπρίττεν, Μπέλα Μπάρτοκ και Θεόδωρου Αντωνίου, το παιδικό τραγούδι «Τι θέλω» του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τις συνθέσεις «Μητέρα κι αδερφή», «Μια Παναγιά» και «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» του Μάνου Χατζιδάκι.
Σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ – «Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα»
Η αρχαία Ελληνική λύρα, παρά το ότι χάθηκε για πάνω από 1600 χρόνια, διαπέρασε ως ιδέα τόσο την Ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία, όσο και την μουσική τέχνη της εγγύς Ανατολής. Στην παράσταση «Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα» του συνόλου Χρυσέα Φόρμιγξ, η αρχαία λύρα αναβιώνει μέσα από τους μαγικούς ήχους των χορδών της και συνομιλεί αφενός με δύο κλασικά όργανα, ένα βιολί και ένα τσέλο, και αφετέρου με τον ελληνικό λόγο, επιμένοντας να αναζητά την αρμονία του σύμπαντος σε μουσικές αρχαίες και νεότερες.
Τραγούδι – Αφήγηση: Θεοδώρα Μπάκα
Αρχαία Λύρα – Αφήγηση: Νίκος Ξανθούλης
Βιολί : Ζήσιμος Σουλκούκης
Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
Επιμέλεια προγράμματος και διασκευές: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Μαριάνα Καβαλιεράτου
Με τη συμμετοχή μελών του μπαλέτου της ΕΛΣ
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο (6 ευρώ) για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας θα είναι ανοιχτό από τις 19:00 έως το τέλος της εκδήλωσης.
Μέγιστος αριθμός επισκεπτών/θεατών: 200.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης εδώ:
https://digitalculture.gov.gr/2020/05/sinavlia-tis-pedikis-chorodias-tis-els/#eventora
Ώρα προσέλευσης: 19:00
Ώρα έναρξης: 19:30
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
Κατεβάστε το Πρόγραμμα εκδηλώσεων "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός"