09/07/2020

Χρηματοδότηση ύψους 319.430 € απέσπασε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την ένταξη πράξης για πρώτη φορά του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Η απόφαση χρηματοδότησης αφορά «Μελέτες Αποκατάστασης Λειτουργίας και Νομιμοποίησης στον όρμο Πόρτο Ράφτη» που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VII «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 319.430,70€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.) και ανοίγει το δρόμο για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, δίνοντας τα εχέγγυα για ουσιαστική αναβάθμιση όλης της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη.

Η σημαντική αυτή επιτυχία εξασφαλίστηκε χάρη στις  συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη και του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου», κου Ευάγγελου Δημητρίου.