28/11/2017

Η βία κατά των γυναικών ένα πρόβλημα, πολλές όψεις: Ενημερωτική Ομιλία με τρεις διακεκριμένες ομιλήτριες, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Η βία κατά των γυναικών: ένα πρόβλημα, πολλές όψεις», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη» (1ος όροφος Δημοτικού Κινηματοθέατρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις»).

Τρεις γυναίκες ομιλήτριες θα αναλύσουν το φαινόμενο της Κακοποίησης των Γυναικών, κάθε μια από το δικό της πεδίο αρμοδιότητας:

Προσκεκλημένη – κεντρική ομιλήτρια είναι η κα Βασιλική Κόλλια, τ. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα ομιλίας «Βία κατά των Γυναικών: ένα αθέατο έγκλημα».

Η κα Βασιλική Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε  Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ανάμεσα στα έργα που ολοκλήρωσε, κατά την θητεία της, συγκαταλέγεται η περάτωση δικτύου δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα», της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διοικούσας Επιτροπής  Γυναικείων Θεμάτων του Εκκλησιαστκού Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετρά πολλές διακρίσεις για το έργο της από διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Την ομιλήτρια θα πλαισιώσουν δύο διακεκριμένες συμπολίτισσες μας:

  • η κα Βασιλική Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Μαρκοπούλου, η οποία θα εισηγηθεί «Βιωματικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας»  και

  • η κα Ζωή Γιαννάκη, εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος Μαρκοπούλου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Αντιπρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, με θέμα ομιλίας «Επιπτώσεις της Κακοποίησης των γυναικών μητέρων στα παιδιά τους. Προτάσεις και Λύσεις.»

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε!