17/11/2017

Καθαρισμοί Ρεμάτων από τον Δήμο Μαρκοπούλου


Αγαπητοί Συμπολίτες,


Όπως ίσως γνωρίζετε, για τον καθαρισμό των Ρεμάτων, αρμόδια Αρχή, είναι η Περιφέρεια Αττικής.


Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό μας, προς την Περιφέρεια Αττικής, αιτιολογήσαμε και υποδείξαμε μια σειρά από Ρέματα, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, τα οποία χρήζουν άμεσου καθαρισμού, καθώς ενέχουν επικείμενο κίνδυνο πλημμύρας, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. 


Η Περιφέρεια Αττικής, μας ενημέρωσε ότι έριξε το «βάρος» στον καθαρισμό των Ρεμάτων στην περιοχή του Μαραθώνα, εξαιτίας της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που σημειώθηκε από τις Πυρκαγιές που προηγήθηκαν στην περιοχή!


Μας γνώρισε, λοιπόν, ότι πρόκειται να αναλάβει μόνο, τον καθαρισμό Τμημάτων των Ρεμάτων της Χιλίστρας και του Άγιου Σπυρίδωνα και σε καθαρισμό του Ρέματος του Αγίου Γεωργίου, από τα όρια των Καλυβίων έως την περιοχή Δοντά!


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, κατανοώντας την άμεση και κρίσιμη ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων, για την αποφυγή ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, αυτονόητα, δεν «επαναπαύτηκε» τυπικά στις εξαιρετικά περιορισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, αλλά προχώρησε πέραν των τυπικών αρμοδιοτήτων, για να δώσει λύση!


Σας γνωρίζουμε, λοιπόν ότι κάνοντας την δουλειά της Περιφέρειας, ήδη έχουμε προχωρήσει και ολοκληρώσει, με δικά μας μέσα, τον καθαρισμό του Ερασίνου Ποταμού στην θέση Πύργος Βραυρώνας, τον καθαρισμό του ανοιχτού Καναλιού παραπλεύρως της λεωφόρου Λαυρίου, καθώς επίσης και του Καναλίου Ομβρίων, στην περιοχή της Βουρλέζας.


Ήδη προχωράμε με δικά μας μέσα και στον περαιτέρω καθαρισμό του ρέματος του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή της Πυροσβεστικής και των κανάλιων Ομβρίων Υδάτων, της Περιοχής Μπρασσά.


 Τέλος, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε και στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, η οποία και αυτή « ανήκει » στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.



 Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες: